back to top

Bruno Akrapović: Teško da ovakva veza između navijača i igrača postoji u Evropi

Trener Željezničara Bruno Akrapović bio je očekivano vrlo zadovoljan pobjedom svog tima u gradskom derbiju nad Sarajevom, koja mu je ujedno bila i prva pobjeda na klupi Željezničara.

“Odigrali smo ovu utakmicu kako smo i planirali, imamo svoj sistem u kojem želimo i možemo igrati, a momci su zalaganjem bili u utakmici na pravi način te su kroz sistem dominirali. Iskupili su se danas za Široki Brijeg, očekujem da nastave ovako u budućnosti. Imamo dobar pristsup, imamo svoj sistem i to je dobro. Kroz rad želimo da napredujemo i vratimo samopouzdanje, imali smo ovdje igrače koji nisu imali vjere u sebe, a mislim da sam uspio to da im vratim”, kazao je trener Željezničara na početku.

Govorio je i o Bismark Charlesu, koji je danas debitovao za Plave.

“Strašno dobar momak, deset puta je morao izlaziti iz BiH, napuštati granice da bi dobio dozvolu. Razmišljao sam o tome ko će biti starter dva dana, odlučio sam se za njega i taktički je jako dobro odradio meč. Daleko je po pitanju spreme od onoga što treba dostići, ali to se može popraviti”, kazao je Akrapović.

“Bismark je strašno dobar momak. Deset puta je izlazio iz BiH, morao napuštati granice, a razmišljao sam dva dana ko će igrati. Odlučio sam da igra, ušao je dobro i taktički je dobro uradio utakmicu. Na fizičkoj spremi je daleko od onoga što treba da bude, ali može to popraviti”.

Kaže da je uživao u derbiju.

“Fantastičan osjećaj. Prvi put radim u BiH, i ovo je nevjerovatna atmosfera. Vidite simbiozu ekipe i navijača, ovo je teško naći čak i u Evropi. Navijači vas sve vrijeme nose, pet naših “ganja” jednog igrača Sarajeva, to je moguće samo uz veliku saradnju igrača i navijača. Mi imamo veliku obavezu prema ovim navijačima, to govorim svojoj ekipi na svakom treningu”, istakao je nekadašnji reprezentativac BiH.

Željezničar u narednom kolu gostuje Zvijezdi 09, koja se bori za opstanak. 

“Željo može sve što zacrta, Zvijezda je dobila Zrinjski i Sarajevo, ne smijemo ih podcijeniti. Imaju svoj stil igre. Neće biti lako, ne smije biti opuštanja. Moramo vidjeti i ko će igrati, Krpića nema zbog kartona, Bismark je povrijeđen. Nešto ćemo svakako iskombinovati. Nadam se da možemo ponoviti ovaj naboj i emocije”, kazao je Akrapović.

Emotivno je proslavljao golove nekadašnji reprezentativac BiH.

“Jako sam emotivan, ne mogu kontrolisati emocije, i u Bugarskoj je bilo tako. Živim za sport, sport mi to vraća, kao danas. Želim to proslaviti sa ljudima koji se skupa sa nama raduju”, poručio je trener Željezničara.


sport1.oslobodjenje.ba