Đahid Muratbegović govorio o pojačanjima i odlascima iz Igmana, ali i o Željezničaru

Predsjednik Igmana iz Konjica, Đahid Muratbegović, rekao je na prozivci Igmana da do početka vremena ima sasvim dovoljno vremena da novi trener Husref Musemić posloži kockice i da je urađen odličan posao njegovim dovođenjem. Najavio je Muratbegović nova pojačanja, kako bi se sve pozicije adekvatno popunile sa više opcija.

– Do početka prvenstva imamo faktički nekih 45 dana, malo i puno vremena. Desile su se promjene, angažovali smo gospodina Musemića, poznato fudbalsko i trenersko ime. Po onome što dopire do mene, mislim da smo uradili odličnu stvar. Razgovaramo sa boljim igračima, određene ljude ćemo pustiti da nađu sreću u drugom mjestu. Zimski je prelazni rok, teško je naći nešto adekvatno. Pokušaćemo dovesti da imamo po minimalno dvojicu igrača na svakoj poziciji. Danas sam rekao, cilj nas sviju, predsjedništva, mene kao prvog čovjeka, šefa struke, igrača je opstanak i ubjeđen sam da ćemo to ostvariti. Ubijeđeni smo i sigurno da ćemo učiniti sve da obezbijedimo da 25. februara dočekamo sarajevskog Želju, rekao je Đahid Muratbegović, predsjednik Igmana.

On je govorio i o tome da li će Željezničar odraditi pripreme na njihovom stadionu.

– Interesuje vas vjerovatno da li je Željo na pripremama ovdje, što se piše u medijima. Klub ili njihovi predstavnici nisu nas kontaktirali. Odgovor će dobiti u narednim danima dok mi sjednemo i neke stvari posložimo. 

Potvrdio je Muratbegović da od odlaska napadača Mirsada Ramića, te Elvira Durakovića neće biti ništa ove zime i da oni ostaju i dalje 

– Pojačanja će biti, a ono što mogu da kažem je da od odlaska Ramića i Durakovića nema ništa. 

Muratbegović je istakao i kako poslije potvrde da Ramić ostaje u klubu sada njegovom timu treba nešto drugačiji špic od Mersudina Ahmetovića, te da za njega odgovora još uvijek nema.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!