Dario Damjanović: Zrinjski je jedan od najorganizovanijih i najboljih klubova u BiH

U press sali stadiona Bilino polje održana je konferencija za medije pred zaostalu utakmicu 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine, u kojoj Čelik dočekuje ekipu aktuelnog prvaka BiH, osvajača Kupa, te učesnika UEFA Konferencijske lige, mostarskog Zrinjskog.

Ispred kluba prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba Dario Damjanović, prvotimac Anes Mašić, te generalni direktor Emir Čerim, koji je na početku istakao da je NK Čelik do 1. oktobra vratio 658.534,63 KM duga, koji je naslijedio od prethodnih Uprava, a isto tako je isplaćeno i devet rata reprograma prema Poreznoj upravi FBiH.

– Nije napravljena niti marka novog duga. Ukupno je vraćeno oko 930.000 KM, kazao je Čerim.

Šef stručnog štaba Dario Damjanović je kazao da mu je drago što je u klubu, koji se, uz pomoć navijača i simpatizera, vraća na stabilne noge.

Vjerujem da će doći dosta navijača koji će nam pružiti podršku. Svjesni smo koji nam tim dolazi, jedan od najorganizovanijih i najboljih u BiH. Spremit ćemo se kako treba i nastojati da ostvarimo rezultat kakav želimo, kazao je Damjanović.

On je potom istakao da igrači Čelika u Bihaću nisu pružili šta se od njih očekivalo, te je dodao kako neće kukati, ali da kartoni i povrede kroje sastav ekipe.

Neću kukati, kartoni i povrede nam kroje sastav. Međutim, ostalo je malo do kraja polusezone i potrudit ćemo se da odigramo najbolje što možemo. Sigurno je da plaćamo danak nečemu iz prošlosti. Nadam se da će Harun Vardo biti spreman, kao i Mahir Karić kojeg očekujemo da se priključi ekipi. Par igrača je u Bihaću dobilo dosta udaraca i vidjet ćemo hoće li biti spremni. I ja bih volio da igram, ali nedozvoljavaju godinu, kazao je Damjanović, pa dodao:

Svi koji budu na terenu, dat će svoj maksimum. Klub zaslužuje puno više, ali kakva je borba sa finansijama i igračkim kadrom, mislim da je pozicija na tabeli vrlo realna. Svi znamo ko je Zrinjski i kakve igrače imaju. Mi sa suprotne strane nemamo neku dostojnu kvalitetu, ali sjetite se utakmice sa Sarajevom u kojoj je Čelik slavio.

Napadač Crno-crvenih Anes Mašić istakao je da je igrao u Zrinjskom i da je svjestan kakav protivnik dolazi u Zenicu.

Imaju pojedince koji nas mogu kazniti, nadam se da ćemo mi na terenu pružiti maksimum, a onda niti rezultat neće izostati. Niko se na početku sezone nije nadao ovakvoj krizi u klubu, moramo se „skupiti“ i izaći što bolji do kraja sezone, kazao je Mašić.

Podsjetimo, utakmica između Čelika i Zrinjskog se igra na stadionu Bilino polje u Zenici u četvrtak, 2. novembra, a početak ovog meča je zakazan za 18 sati. 


sport1.oslobodjenje.ba