David Čavić: Borac vidim na prvom mjestu, a Zrinjski i Sarajevo…

Mladi krilni fudbaler David Čavić, nakon posudbe u trebinjskom Leotaru, vratio se u matični klub, odnosno u FK Borac, a na pripremama na Zlatiboru se pokušava nametnuti stručnom štabu kako bi se izborio za svoje mjesto u timu.

U razgovoru za zvaničnu klupsku stranicu, Čavić je govorio o dolasku u redove Borca, te je poručio kako je bilo puno emocija i sreće što se vratio u Banjaluku i banjalučki klub.

Bilo je puno emocija i sreće što se vraćam u Banjaluku i Borac. Stalno sam bio u kontaktu sa klubom, razmišljali smo prvo da se vratim na polusezoni, a onda smo odlučili da je bolje da još pola sezone ostanem u Trebinju. Ispostavilo se to kao dobar izbor, rekao je Čavić.

Čavić se potom osvrnuo na provedeni period u Leotaru.

Kada sam vidio da kod trenera Lalatovića nisam u prvom planu i da neću biti bitan, odlučio sam da idem negdje gdje mogu da budem nosilac. Momci su me sjajno prihvatili, iako sam kasnio nekoliko kola. Sjajno sam primljen u gradu i klubu, od saigrača, predsjednika, do teta Mare, tako da mi je najbitniji period karijere, poručio je Čavić.

Kada su u pitanju ambicije kluba, on je poručio kako je Borac ponovo izašao u Evropu, ali u Premijer ligi BiH banjalučka ekipa želi da napadne i trofej kako bi se ponovio uspjeh iz 2021. godine.

Ponovo izlazimo u Evropu, ali napadamo i trofej da ponovimo uspjeh iz 2021. godine kada smo bili prvaci BiH. Nova ekipa, novi momci, ali sistem i trener su isti. Svi ćemo se prilagoditi tome. Glavni cilj mi je da se što više nametnem. Da budem igrač na kojeg trener može da se osloni. Mislim da to mogu i da to kao dijete kluba zaslužujem, ali moram se dokazati na terenu. Primarno mi je da sam opet u Borcu, želim da mi ova sezona bude bolja nego prošla te da ostvarimo dobar rezultat u ligi i Evropi, poručio je Čavić, pa dodao:

Borac vidim na prvom mjestu. Tu smo svi sa tim ciljem i došli da se borimo za trofeje, ali ne treba da zaboravimo Zrinjski koji je osvojio duplu krunu kao ni Sarajevo koje je odigralo odlično proljeće i sad se pojačalo. Tu su i Željezničar i Široki Brijeg, zatim Tuzla City i Velež. Bit će jaka liga i veoma zanimljivo.

On se potom osvrnuo na dvomeč drugog pretkola Konferencijske lige protiv bečke Austrije.

– Znamo ko je Austria. Pogledali smo ekipu, ko je u klubu, koliko vrijede, ali do njih ima još mjesec dana. Mi treba što bolje da se pripremimo, prijateljske utakmice da odigramo kao da su zvanične, a kad dođe Austria, znat ćemo sve što treba da znamo o njima. Drago mi je da se ljudi već sada zanimaju za te mečeve sa Austrijom, traže ulaznice, organizuju obaveze da uklope sa tim dvomečom, što mi je izuzetno drago. Bio sam na klupi protiv Cluja, a volio bih da sada bude još bolja atmosfera. I u Beču ima mnogo naših ljudi, pozivam ih i mislim da ćemo imati dobru podršku, jasan je Čavić.

Pripreme na Zlatiboru protiču u sjajnoj atmosferi.

Nas mlađih je više nego na ranijim pripremama. Stariji igrači uvijek su tu sa nama, raja smo, zezamo se, družimo, igramo. Mislim da i njima prija zajedničko druženje, da ih podmladimo, zaključio je Čavić.


sport1.oslobodjenje.ba