Edis Mulalić novi šef stručnog štaba FK Igman

FK Igman danas je imenovao Edisa Mulalića za novog šefa stručnog štaba. Predsjednik kluba  Đahid Muratbegović istaknuo je da su promjene u klubu bile nužne s obzirom na loše ostvarene rezultate kluba u prethodnim utakmicama.

„Od danas šef stručnog štaba FK Igman je Edis Mulalić. Stanje na tabeli, nedisciplina, kao i kazne nisu urodile plodom. Razgovarali smo sa Dženisom Ćosićem i dogovorili da su promjene neophodne, a da li smo napravili dobru stvar to će vrijeme pokazati. Nažalost,  zadnji rezultati ne idu nam u prilog. Startovali smo korektno, poslije četiri utakmice devet bodova, poslije toga nikako da dođemo do pobjede, u nedjelju igramo sa Širokim, pa ćemo vidjeti. Mulalić je poznato ime, možda trenersko malo manje. Postoji jedna ideja da nam treba čvršća ruka, možda su nam i igrači stariji, možda nemaju motiva, previše zadovoljni, ali, evo nadamo se da svaka promjena donosi nešto bolje“ –  kazao je Muratbegović.

edis mulalić novi šef stručnog štaba fk igman
Edis Mulalić novi šef stručnog štaba FK Igman

Ostali sastav stručnog štaba FK Igman ostaje nepromijenjen.

„Nudili smo Dženisu Ćosiću da ostane pomoćnik Mulalića, nije to prihvatio iz njemu poznatih razloga, a nudili smo mu i da radi u omladinskom pogonu. Razmišljali smo o Amelu Murtiću da ga uključimo sa prvom ekipom. Ostala ekipa stručnog štaba braća Elezović, Kovačević, trener golmana, svi ostaju na usluzi gospodinu Mulaliću onoliko koliko mu budu trebali“ – naveo je Muratbegović.

Edis Mulalić zahvalio se predsjedniku kluba i Gradu što vodi Igman.

„Mislim da ćemo svi zasukati rukave i pokušati da se  izvučemo iz situacije koja nije toliko zavidna, ne bi došlo ni do ovih promjena da je bolja situacija. Nadamo se da ćemo zajedno sa igračima i uz podršku navijača uspjeti da izvučemo što više bodova. Očekuje nas teška utakmica u nedjelju, Široki je u vrhu igra dobro. Imat ćemo zajedno tri-četiri treninga vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno. Očekuje nas zahtjevna utakmica pokušat ćemo da to odradimo na najbolji mogući način“ – kazao je Mulalić, navodeći da će reprezentativna pauza dobro doći za uigravanje ekipe.

edis mulalić novi šef stručnog štaba fk igman
Održan prvi trening igrača FK Igman sa novim šefom stručnog štaba, Edisom Mulalićem.

„To će nam dobro doći kako bi igrači pokušali da prihvate nove zahtjeve. Trebat će vremena da igrači prihvate moj stil, mislim da ekipa diktira način postavljanja igrača. Moj zadatak je trenutno da izvučemo maksimum iz ovog što imamo, imamo sigurno par varijanti u glavi, pa ćemo vidjeti“ – istaknuo je Mulalić.

Odgovarajući na pitanje koliko igrači iz juniorske ekipe Igmana, koji su prvi na tabeli, mogu konkurisati za prvi tim, Mulalić je istaknuo da je važno juniorima pružiti priliku da treniraju sa seniorima, da pokažu svoje kvalitete i da se bore za prelazak u kategoriju seniora.

„Sigurno da je budućnost bosanskog fudbala u mladoj djeci. Ja uvijek posvećujem pažnju juniorima i priključujem ih prvom timu, ulazna karta je njihovo godište a poslije neka se bore. Ja volim mladog igrača da vidim da radi sa nama, a poslije je do njih kako će odgovoriti na profesionalne zahtjeve. Prelazak iz juniora u seniore je najteži prelazak iz kategorije u kategoriju, ko to napravi bude dobar igrač. Nećemo bježati od svoje djece, nije im zabranjeno da dobro igraju, uvijek će sa nama trenirati, a ako budu dobri što ne bi i zaigrali od prve minute“ – naveo je Mulalić.

Snimak razgovora sa predsjednikom Muratbegovićem i trenerom Mulalićem poslušajte u audio zapisu:

Edis Mulalić je bivši igrač i trener Željeznčara, a bio je angažovan i kao trener u državama u regionu.

FK Igman trenutno je deseti na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine sa devet osvojenih bodova.

radiokonjic.ba

04.10.2023.