Dinamo potvrdio odlazak igrača sa skoro 100 nastupa za klub

LUKA MENALO (27) napušta Dinamo i odlazi na jednogodišnju posudbu u vodeći klub slovenskog prvenstva Celje, objavio je aktualni hrvatski prvak. Podsjetimo, pisali smo kako će ofenzivac otići iz Dinama, u kojem ga trener Sergej Jakirović baš i nije koristio. Prema našim informacijama, slovenski klub imat će pravo otkupiti njegov ugovor za 400 tisuća eura nakon što istekne posudba.

Jakirović ga zadržao, a zatim poslao na posudbu

Menala se ranije spominjalo u kontekstu prelaska u Rijeku, no upravo je Jakirović po dolasku u Maksimir bio taj koji je stopirao  posao. Također je u pitanju bila posudba. Jakirović odlučio da mu Menalo trebao i nije ga pustio. U tri od prve četiri utakmice koje je vodio Jakirović je Menala ubacivao u igru da bi onda povremeni reprezentativac BiH polako padao u drugi plan.

Preselio je na klupu, a u zadnjih nekoliko utakmica bio je na tribini. Ukupno je odigrao 366 minuta kroz devet ovosezonskih susreta. Da Jakirović na njega više uopće ne računa bilo je jasno i ranije, ali konačna potvrda bilo je izostavljanje Menala s popisa igrača, koji idu na pripreme u Rovinj. Menalo je ostao u Zagrebu u potrazi za novim klubom koji je sada i našao.

Menalo je u Dinamo stigao u ljeto 2018. iz Širokog Brijega za 400.000 eura. S Dinamom je osvojio tri naslova prvaka, a odigrao je 91 utakmicu te postigao 11 golova uz osam asistencija. U slovenskoj ligi je jednu sezonu bio na posudbi u Olimpiji i igrao je odlično, pa se ne bi trebao dugo privikavati na novo okruženje. S Dinamom je pod ugovorom do ljeta 2026. godine.

Objava Dinamo potvrdio odlazak igrača sa skoro 100 nastupa za klub pojavila se prvi puta na Gol.ba.

gol.ba