Dudić širi koloniju fudbalera iz PL BiH u Kragujevcu?

Feđa Dudić je prije nekoliko dana obavio prozivku fudbalera Radničkog i krenuo sa pripremama za proljetni dio prvenstva u susjednoj Srbiji.

Kao jedno od pojačanja doveden je Mehmed Ćosić, koji je u jesenjoj polusezoni nastupao za Željezničar, a sa Dudićem je sarađivao u ekipi Veleža. Vrlo dobro poznaje njegove karakteristike i svakako da će mu biti od velike koristi na desnoj strani u timu, s obzirom na to da vrlo dobro pokriva pozicije desnog bočnog fudbalera.

Kako smo uspjeli saznati i Dudićeva lijeva strana bi mogla biti “pokrivena” igračem koji je nastupao u Premijer ligi BiH.

Tomislav Dadić, rođeni Splićanin, koji je nastupao za Široki Brijeg i Posušje, vrlo blizu je dolaska u redove Radničkog.

Dadić je ponikao u RNK Split, a nakon nekoliko sezona u hrvatskim klubovima, iz Solina je stigao u Posušje, odakle je ljetos prešao u redove Širokog Brijega.

Nije isključeno do polaska na pripreme da još neki igrač iz Bosne i Hercegovine “aterira” u Kragujevac, a da li će se to i desiti ostaje da se vidi.


sport1.oslobodjenje.ba