(FOTO) Đurić: Bili smo konstantni i to nam je donijelo prvo mjesto

FK Radnik iz Bijeljine, nakon završetka jesenje polusezone u Prvoj ligi Republike Srpske, zauzima prvo mjesto na tabeli. 

Bijeljinci su jesenji dio završili bez poraza, ostvarivši 11 pobjeda i šest remija, te su sa 39 bodova na čelu prvoligaške tabele. Velibor Đurić sa klupe predvodi tim iz Bijeljine, a kako nam je rekao u razgovoru sve teče prema planu. 

– Prije svega, za sada ide sve po planu, a u međuvremenu smo doveli četiri-pet pojačanja. Veći dio ekipe je ostao iz prošle sezone, gdje smo bili onako dosta dobri i dominantni, kao i bez poraza, te se nalazimo na prvom mjestu i vjerujem da ćemo i u drugom dijelu nastaviti u tom pravcu,

Interesantno je to da ste jedina ekipa bez poraza. Laktaši, koji su drugoplasirani, imaju tri poraza, i tri boda manje.

– Nekako smo mi bili konstantni, s obzirom na to da je većina ekipe okupljena u prvom dijelu, ali mogu da kažem da sam zadovoljan radnom etikom i kako momci to shvataju. Vjerujem da ćemo tako nastaviti i u drugom dijelu,

Razgovarali smo ljetos na pripremama kada ste bili na Jahorini. Nekako se tada ekipa tek formirala, pa jeste li vjerovali da će moći na ovaj način iznijeti ovu polusezonu?

– Generalno, ja sam po prirodi pozitivan i uvijek optimista, pa moram biti zadovoljan tim jednim voljnim momentom i situacijom u klubu, koja je puno bolja nego prije dvije godine. Nekako smo mi to sve prenijeli na teren i više sam nego zadovoljan tim prvim dijelom. 

Radnik, Laktaši i Rudar Prijedor. Da li tu završava lista ekipa za plasman u Premijer ligu BiH?

– Sigurno da oni neće odustati, što je razumljivo. Imamo još dosta utakmica da odigramo i vjerujem da je sve otvoreno. Mi imamo bolju poziciju na početku, ali imamo težak raspored, pa nastavljamo da radimo i nadamo se najboljem. 

Bijeljinci svoje pripreme obavljaju na Gradskom stadionu u Bijeljini i sigurno da će u potpunosti spremni dočekati start prvoligaškog karavana.


sport1.oslobodjenje.ba