back to top

(FOTO) Švedska opravdala ulogu favorita u Zenici

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u prvom meču baraža Lige nacija od Švedske u Zenici 5:0.

Očekivano, Švedska koja je bila favorit je dominirala ovom utakmicom, bila bolja ekipa na terenu i na kraju zasluženo upisala trijumf. Gol Jelene Gvozderac otključala je Madalene Yanogy već u šestoj minuti utakmice. Ista igračica u 41. minuti duplira prednost i trenutno peta selekcija svijeta na poluvrijeme nosi 2:0. Imali su još nekoliko šansi da pogode gol naše reprezentacije, nisu uspjele, dok su izabranice Samire Hurem uglavnom pokušavali šutevima sa distance da ugroze gol gošći.

Držala se Bosna i Hercegovina u drugom poluvremenu, a u 73. minuti u sjajnoj šansi je Milena Nikolić. Dobila je loptu na visinu penala, hvatala volej iz prve i iz jako dobre pozicije šutirala visoko preko gola. Nekako, nakon toga se i raspala igra Bosne i Hercegovine, a Šveđanke završavaju posao u ovoj utakmici, ali i u ovom dvomeču.

Prvo u 76. minuti stiže kazna za taj promašaj, a strijelac je Filippa Angendal, koja je odmah i izašla iz igre. Rezervistkinja Pauline Hammarlund je ušla u 77. minuti umjesto Yanogy, koja je dva puta do tada pogađala gol naše reprezentacije, te se odmah i upisala u listu strijelaca u 80. minuti, da bi konačnih 5:0 postavljeno u 86. minuti, a na kraju je to upisano kao autogol golmana Jelene Gvozderac.

Revanš meč igra se u srijedu u Štokholmu.

 

 


sport1.oslobodjenje.ba