back to top

(FOTO) Željezničar pogotkom Pavića u 90. minuti savladao Vršac

Utakmicu je obilježio veliki broj oštrih startova fudbalera Vršca koji su rezultirali povredama nekoliko Željinih prvotimaca.

Prvo je igru u 14. minuti morao napustiti Sulejman Krpić koji je dobio težak udarac u glavu tokom zračnog duela sa jednim igračem Vršca.

Desetak minuta kasnije teren je napustio i Drljo zbog povrede ruke koju je zadobio kada je nakon neopreznog starta protivničkog fudbalera u gotovo punom trku udario u zid iza terena. 

Kada je riječ o samoj utakmici, ni ona nije najbolje započela za ekipu Brune Akrapovića, s obzirom da je Vršac već u 73. sekundi došao u vodstvo. 

Fudbaler Vršca pobjegao je Cocaliću i pobjegao po desnoj strani, odigrao pas za saigrača kojeg u šesnaestercu ruši jedan defanzivac Željezničara, a sudac pokazuje na bijelu tačku.

Siguran izvođač bio je Riquelme za 1:0.

Vršac je nekoliko minuta kasnije mogao i udvostručiti vodstvo kada se u prilici našao Čejić, no Muftić je bio na visini zadatka i odbranio njegov udarac.

Golman Željezničara je ubrzo nakon toga ponovo morao intervenisati nakon udarca Tomića i tada je loptu uspio odbiti u korner. 

Potom je uslijedio period oštre igre obilježen povredama Krpića i Drlje, nakon čega Željo uspijeva postepeno preuzimati kontrolu nad utakmicom, dok se Vršac fokusira na kontre iz tranzicija.

Karić i Hiroš su zaprijetili golu srbijanskog tima prije nego je u 32. minuti Amer Hiroš iz penala koji je izborio Bismark donio poravnanje Željezničaru.

Do kraja prvog poluvremena Željo je također bio opasnija ekipa, ali bez značajnijih prilika pa se tako na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

Sa oštrom igrom nastavilo se i u drugom poluvremenu, ali ovoga puta su igrači Želje odlučili biti agresivniji što je rezultiralo teškom povredom Bismarka Souse.

Sousa je 50. minuti dobio težak udarac u rame nakon čega se uz bolne krikove srušio na teren, a nekoliko trenutaka kasnije i napustio igru.

Na terenu, osim tenzija, nije bilo pretjerano uzbuđenja niti je ijedna ekipa uspjela napraviti značajniju dominaciju i prilike. Vršac je sredinom drugog poluvreman pokušao dalekometnim šutem Todorovića koji je otišao daleko od gola Željezničara, dok su za Plave prijetili Radovac i Štilić, no bez promjene rezultata.

Željezničar je u posljednjih 10 minuta utakmice pritiskao gol Vršca, a pritisak je urodio plodom u 90. minuti kada je Antonio Pavić zatresao mrežu srbijanskog tima i donio pobjedu Željezničaru. 


sport1.oslobodjenje.ba