Halilhodžić: Sve što se dešava u državi se očigledno prenijelo i na sport, teško mi je

Legendarni bh. stručnjak, Vahid Halilhodžić, prokomentarisao je sramotni poraz Zmajeva od Luksemburga, koji se desio sinoć na stadionu Bilino polje u Zenici.

U razgovoru za portal Raport.ba, Halilhodžić je bio bez dlake na jeziku. Poručio je kako nije gledao utakmicu, ali da je čuo za rezultat.

Ne bih volio puno da komentarišem jer nisam gledao, kazao je Halilhodžić, pa dodao:

Narod prave budalama. Kad izgubiš kod kuće od Luksemburga i to glatko, znači da se nešto dešava. Toliko toga sam ispričao na ovu temu da je stvarno patetično ponavljati. Meni je stvarno žao što se ovo dešava, jer kvaliteta ima. Ali, sve što se dešava u toj državi se očigledno prenijelo i na sport. Teško mi je o tome pričati i komentarisati. Mogu samo zamisliti šta se sve tu dešava, čega sve tu ima. Nekome možda i odgovora da se ovakve stvari dešavaju, poručio je Halilhodžić.

On se potom osvrnuo na igrače.

Stalno mijenjamo selektore, stalno su nam selektori problem. A, šta je s igračima? Igrači su često pošteđeni, a oni imaju veliku odgovornost, kazao je Halilhodžić, pa se dotakao ljudi koji sjede u Savezu.

O ljudima koji sjede u Savezu, da ne govorim. Mnogima od njih je vjerovatno drago što se ovo dešava, ne bih stvarno dalje


sport1.oslobodjenje.ba