Istorija slot mašina

Prva slot mašina „Liberty Bell“ je kreirana od strane čovjeka po imenu Čarls Faj u San Francisku 1887. godine.

Nešto manja od današnjih prosječnih mašina, njegova mašina je imala 3 bubnja sa 20 simbola i radila na isti način kao i današnje mašine.

U kratkom vremenskom roku, Fajova kreacija je postala jako popularna i uspješna da je on počeo raditi prekovremeno u svoj radnji kako bi poboljšao mašinu.

istorija slot mašina
Istorija slot mašina

Kako bi unovčio svoj uspjeh, on je iznajmljivao mašine kladionicama i tražio 50 procenata zarade, odbijajući da proda prava na mašinu kladionicama i fabrikama koje su htjele da ih proizvode.

Godine 1907. Herbert Mils je u Čikagu kreirao slot mašinu „Operator Bell“ koja je jako sličila Fajovoj mašini po dizajnu. Proizvedena i distribuirana po cijeloj državi, ova mašina je doživjela još veći uspjeh od Fajove.

Čim su slot mašine dostigle svoj vrhunac odmah su uvedeni novi zakoni i zabrane na korišćenje ove mašine. Uprkos tome, ove mašine su nastavile da budu jako popularne u Americi tokom 1920. i 1930. godine.

  Prevare u onlajn klađenju

Tokom 1940. godina poznati mafijaš Bagzi je dodao slot mašine u svoj hotel u Las Vegasu, a one su mu donosile veću zaradu od stonih igara.

Način na koji se igra ova igra je vrlo jednostavan. Dovoljno je ubaciti novčić, povući polugu i sačekati da li će se simboli poredati tako da se ta kombinacija isplaćuje.

Postoje dvije vrste slot mašina, strejt i progresiv mašine. Strejt mašine imaju određenu sumu novca na raspolaganju i kad dođu do nje ona će se zaključati dok neko ne dobije taj novac.

Progresiv slot mašine imaju novca u sebi onoliko koliko ga je i ubačeno od strane drugih igrača. Prema tome, novčani iznos se stalno povećava kako igrači ubacuju. Danas su slot mašine najpopularnije u kazinima i donose čak 30 procenata profita.

istorija slot mašina
Istorija slot mašina

Zbog čega su slot mašine popularne

Slot mašine su jako jednostavne za igrati i ne zahtjevaju nikakvo znanje ni vještinu. Igrač jednostavno ubaci novčić u mašinu i pritisne dugme ili povuče polugu. Jednom kada se bubanj prestane vrtiti, mašina će upozoriti igrača da li je dobio novac ili ne.

  Zašto se ljudi kockaju?

Nema nikakvog pritiska u toku igranja i igrači ne moraju pričati jedni sa drugima kao što se to radi u pokeru ili ruletu.

Nema rizika od varanja u toku igre.

Nema pritiska na igrača da napravi sljedeći korak i igrač ne mora žuriti kako bi nekome drugome ustupio mjesto.

Ova igra se igra sa pravim novcem, a ne sa čipovima.

Plaćanje je trenutno, a može biti od nekoliko hiljada dolara pogotovo ako igrač igra progresiv slot.

Zbog ovih nekoliko razloga slot mašine su najpopularnije u kazinima jer ih može igrati čak i dijete. 

Istorija slot mašina govori o uspješnom usponu ove mašine kao i da ona daje najčešće i najveće dobitke u svijetu klađenja.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!