back to top

Jagodić: Protiv Mulalića sam vodio dosta ekipa i znam da je promijenio mentalitet igrača

Vlado Jagodić, trener Sloge, najavio je sutrašnju utakmicu 14. kola Premijer lige BiH protiv Igmana iz Konjica. 

Zbog radova na dobojskim Lukama, Sloga će Igman dočekati u Modriči, a uoči ovog duela, Jagodić je poručio kako njegovu ekipu očekuje teška utakmica, jer njegov tim mijenja ambijent i teren, što može biti otežavajuća okolnost. 

Očekuje nas teška utakmica, jer mijenjamo ambijent i teren, što može biti otežavajuća okolnost. Ako uzmemo u obzir da je Igman ekipa, koja je dolaskom Edisa Mulalića napravila pozitivne rezultate u kratkom periodu, onda smo svjesni toga i moramo biti veoma oprezni, kazao je Jagodić.

On je potom otkrio šta je rekao igračima uoči utakmice sa klubom iz Konjica.

Igračima sam rekao da nema izgovora i imamo jednu veliku priliku da pobjedom na domaćem terenu još više učvrstimo poziciju na sredini tabele i da više gledamo prema gornjem dijelu, nego donjem. Iz tog razloga smatram da bi trebali igrači sutra dati sve od sebe, kazao je Jagodić, pa dodao:

Smatram da je Igman veoma nezgodan protivnik, ali neko koga dobro poznajem. Protiv Mulalića sam vodio dosta ekipa i znam da je promijenio mentalitet i shvatanje igrača, odnosno šta treba da rade na utakmici i sada su ratnički raspoloženiji. To je njegov stil i oni su pokazali u posljednjim utakmicama, kada su imali teške protivnike, da su napravili pozitivne rezultate.

Prema riječima Jagodića, Igman je veoma iskusna ekipa, koja u svojim redovima ima Mersudina Ahmetovića, Mirsada Ramića, Darka Bodula, Anela Hebibovića i druge fudbalere.

Veoma iskusna ekipa koja u svojim redovima ima Ahmetovića, Ramića, Bodula, Hebibovića itd. Zaista su preiskusni i stavljaju samo jednog igrača do 21. godine, sve ostalo je iskustvo. Sve to imamo u vidu, vjerujem u moje momke, ekipu, jesmo poraženi na Grbavici, a prije toga smo imali dobro seriju, posebno na domaćem terenu i na osnovu toga baziram optimizam, kazao je Jagodić, pa dodao:

Igrači su svjesni kada imamo toliko osvojenih bodova iz prethodnih kola i kada imamo četiri uzastopne utakmice na svom terenu. Tek ćemo na zimu procjenjivati šta ćemo dalje i kako ćemo dalje, ono što mene pomalo zabrinjava je što ne igra kapiten Milanovića i Popare.

S druge strane, fudbaler Sloge, Bojan Batar, kazao je kako će on i njegovi saigrači protiv Igmana dati sve od sebe da dođu do pobjede i upišu nova tri boda. 

Očekuje nas utakmica protiv ekipe Igmana, ekipe koja je vezala dvije pobjede i sigurno da ovu utakmicu dočekuju u boljoj atmosferi nego u prethodnim utakmicama. Nakon ove Kup utakmice, gdje smo prošli FK Radnik Bijeljina, mi u meč sa Igmanom ulazimo puni samopouzdanja i želje da nastavimo sa pobjedama koje smo imali na domaćem terenu, iako igramo u Modriči. Međutim to ne treba da utiče na nas i ekipu. Sve je u ekipi stvarno odlično i svi težimo ka tome da nastavimo sa pobjedama. Sigurno da neće biti lako, vjerovatno ni teren neće biti baš najbolji, kako za nas, tako i za protivnika, ali dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede i upišemo nova tri boda, kazao je Batar.

Podsjetimo, utakmica između Sloge i Igmana je na programu sutra od 13 sati. 


sport1.oslobodjenje.ba