Jusufbegović: Ne mislim da smo mi kao neki veliki favoriti i da bi poraz bio tragedija

Nedim Jusufbegović, trener u stručnom štabu Save Miloševića, ne misli da Zmajevi mogu da uđu u sferu u kojoj su neki veliki favoriti protiv Luksemburga, te da bi poraz bio tragedija.

– Smatramo da je Luksemburg ozbiljna reprezentacija s ozbiljnim igračima. Ne mislimo da možemo da uđemo u sferu da smo mi kao neki veliki favoriti i da bi eventualni poraz u tom kontekstu bio neka tragedija. Svakako da ne radimo da izgubimo, želimo da pobijedimo, da se nametnemo prije svega pripremajući se za baraž. Svima nam je u mislima pozitivan rezultat, da ga ostvarimo na način na koji želimo, prije svega na unapređenju principa kroz određene momente igre, rekao je Nedim Jusufbegović, pa dodao:

– Odlični su u tranziciji, ekipa koja vrlo kvalitetno reaguje na svaku osvojenu loptu. Igrači im igraju u ozbiljnim ligama. Morat ćemo biti spremni, taktički disciplinovani, da odigramo kvalitetnu takmičarsku utakmicu, a naravno da naglasimo i našu vrijednost koju želimo da vidimo kroz ove utakmice, a to je da naše tranzicije budu isto tako kvalitetne… Ne smatramo da je to Luksemburg od prije 10 godina. Svjesni smo njihove ozbiljnosti, ekipa koja je Slovačku izdominirala 60-70 minuta, ako ne kroz čitavu utakmicu. Prema tome, svako potcjenjivanje zbog imena i neke prošlosti ne dolazi u obzir i nije realno. Odnos snaga je prilično izjednačen.

Rekao je Jusufbegović i na čemu se radi na treningu.

– Očekujemo da podignemo razinu igre kroz ove utakmice, pogotovo što se tiče posjeda, tranzicija, pogotovo nakon izgubljene lopte. Tako je koncipiran rad i trenažni proces. To je ono na čemu radimo i na čemu insistiramo.

Podsjećamo, N/FS BiH je potvrdio da za ove utakmice protiv Luksemburga Savo Milošević neće moći računati ni na Seada Kolašinca.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!