Kako postati krupije

Svi oni koji žele postati krupije u lokalnom kazinu nisu ni svjesni kakve im se sve prilike mogu pružiti kada steknu to znanje.

Poker krupije ima kontrolu nad igrom, pa je zbog toga jako važno da on prođe što bolji trening koji će mu pomoći da održava atmosferu u toku igre opuštenom i zabavnom. Evo nekoliko ključnih aspekata koji su bitni kako bi osoba postala krupije.

kako postati krupije
Kako postati krupije

Dobra škola za krupije

Sadržaj

Mnogi od svjetski poznatih kazina žele da zaposle krupijea koji ima široko znanje u različitim igrama koje se uglavnom igraju u kazinima.

Škola će da obezbjedi učenje o pokeru, ruletu, bakaru i sličnim igrama, a kasnije omogućiti testove koji će dokazati koliko je budući krupije savladao igre i koliko ih poznaje. Ukoliko krupijea zanima samo jedna igra, on se može usavršavati samo u njoj.

Sa odgovarajućim sertifikatom, menadžer kazina će vidjeti da krupije ima potrebno znanje kao i da poznaje pravila i trikove igre. Osim ovoga, potrebna je i zvanična licenca za posao u kazinu.

kako postati krupije
Kako postati krupije

Licenca za posao u kazinu

Oni koji žele raditi u kazinu potrebno je da imaju licencu koja će upotpuniti prijavu kada se predaje aplikacija za posao.

Prilikom prijave potrebno je priložiti nekoliko dokumenata. Neka od njih su i da osoba nije osuđivana, dokument o plaćanju poreza, kopija lične karte, dok neki traže i testiranje na opojna sredstva.

U toku intervjua i audicije za ovaj posao, osim svoga znanja, krupije mora da pokaže i kako je u stanju da razgovara sa klijentima. Krupije se mora prezentovati najbolje što može, ubacujući zabavu i ugodnost u toku igranja.

Ovo su samo neka od pravila kako postati krupije. Ukoliko je osoba zaista zainteresovana za ovo, ništa je neće spriječiti da ostvari svoj san i postane krupije.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!