back to top

Kako se kladiti na golf

Kako se kladiti na golf – uvod

U klađenju na golf postoje tri vrste različitih klađenja na koje se kladioničar može kladiti bez obzira koji je golf turnir u pitanju.

Kladioničari se mogu kladiti na određenog golfera, da će golfer ući u prvih top tri ili da će golfer imati više bodova od bilo kojeg drugog igrača.

kako se kladiti na golf
Kako se kladiti na golf

Ovo je primjer kako spisak izgleda

 • Tajger Vuds +150
 • Fil Miklson +250
 • Stiv Strajker +300
 • Džef Overton +700
 • Erni Els +700
 • „Field“ +600

Ovo je novčana lista što znači da svakih 10$ kojih se uloži na Tajger Vudsa kladioničar će zaraditi 15$ ako ovaj pobijedi. Za 10$ kladioničar će na Overtonu zaraditi 70$ ako pobijedi.

A kako se vraća uplata to znači da je ukupan iznos 80$ jer sportske kuće zahtjevaju da se opklada uplati u vrijeme kada se ona čini.

Mnogi turniri će uključiti i „Field“ koji sadrži sve golfere osim onih na spiskovima.

Iako kladioničar dobije više od jednog golfera, „Field“ sadrži one golfere koji uvijek zadnji dobiju priliku da igraju i to je najbolje izbjegavati.

Kvote će biti manje ako se kladi na to da golfer završi u top tri jer sportske kuće moraju platiti tri različite pobjede umjesto samo jedne.

kako se kladiti na golf
Kako se kladiti na golf

Spisak golfera i kvota kada trebaju završiti u top tri

 • Tajger Vuds -160
 • Fil Miklson +100
 • Stiv Strajker +100
 • Džef Overton +200
 • Erni Els +200
 • „Field“ -110

U ovom slučaju kladioničar mora da rizikuje 16$ da bi osvojio 10$ ako Tajger Vuds bude prvi, drugi ili treći. Dok će kladioničar koji se kladio na Overtona zaraditi 20$ na svojih 10$ umjesto 70$.

Još jedan način klađenja u golfu je kada kladioničara ne zanima koje mjesto će golfer zauzeti dok god on ne završi sa višim skorom od drugih golfera.

Primjer izgleda ovako

Tajger Vuds – 190 Stiv Strajker +150

U ovom primjeru, kladioničari koji se klade na Tajgera da ima veći skor od Strajkera moraju rizikovati 19$ da bi zaradili 10$, dok će kladioničari koji su se opkladili na Strajkera očekivati 15$ pobjede.

Kako se kladiti na golf? Oni koji su upoznati sa sportskim klađenjem neće imati problema da pređu na golf. Oni koji su novi u klađenju će shvatiti koncept golfa u kratkom vremenskom roku, tako da je ova igra savršena za sve.

Golf – Istorija, Nastanak i Popularnost

Golf je jedan od najprestižnijih sportova na svetu. Sa svojom bogatom istorijom i elegantnim stilom, golf je pronašao svoje mesto u srcima ljubitelja sporta širom sveta. U ovom blog segmentu, istražićemo nastanak, istoriju i popularnost golfa.

Nastanak golfa može se pratiti unazad više od 500 godina. Iako je tačno poreklo golfa nejasno, većina stručnjaka smatra da je sport nastao u Škotskoj u 15. veku. U početku, golf se igrao na otvorenim poljima, koristeći loptice napravljene od drvenih štapova i tvrdih loptica od kože punjenih perjem.

Tokom vekova, golf je evoluirao i postao sve popularniji. U 18. veku, formirane su prve golf klubove, a prve golf staze su izgrađene. Golf postaje sport visokog društva, rezervisan za privilegovanu klasu. Međutim, u 19. veku, golf se širi i postaje dostupan širim slojevima društva. Uvođenje jeftinijih loptica i štapova omogućilo je većem broju ljudi da se uključe u ovaj prefinjeni sport.

kako se kladiti na golf
Kako se kladiti na golf

Tokom 20. veka, golf je doživeo ekspanziju širom sveta. Proširenje golf terena, organizacija prestižnih takmičenja i razvoj profesionalnih igrača doveli su do povećanja popularnosti golfa. Posebno treba istaći Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Američkih Država (U.S. Open) i Otvoreno prvenstvo Britanije (The Open Championship), koji su postali vodeći turniri u svetu golfa.

Danas, golf je jedan od najprisutnijih sportova na globalnom nivou. Ljubitelji golfa mogu uživati u igri na prelepo uređenim terenima širom sveta. Takođe, golf ima mnoge značajne profesionalne turnire, uključujući i Majore (The Masters, U.S. Open, The Open Championship i PGA šampionat), koji okupljaju najbolje igrače iz celog sveta. Takođe, golf je postao popularan među rekreativcima i amaterima, koji uživaju u izazovu i lepoti ove igre.

Golf je ne samo sport, već i način života za mnoge. Poznato je da golf pruža fizičku aktivnost, ali takođe promoviše i mentalnu agilnost, koncentraciju i fer-plej. Igrači golfa cene mirnu atmosferu na terenu i priliku da se povežu sa prirodom.

Uz sve svoje istorijsko nasleđe, golf nastavlja da raste i razvija se. Nova tehnologija, unapređeni dizajn terena i sve veći broj golf klubova i turnira doprinose popularnosti ovog sporta. Bez obzira da li ste iskusni golfer ili tek početnik, golf je sport koji nudi izazov i nezaboravno iskustvo.

U zaključku, golf je sport sa bogatom istorijom, čija popularnost ne jenjava. Njegov nastanak u Škotskoj pre pet vekova bio je samo početak putovanja ka svetskoj popularnosti. Danas, golf okuplja ljude iz svih društvenih slojeva i postaje simbol prestiža i elegancije. Bez obzira da li ste zaljubljenik u golf ili tek počinjete da istražujete ovaj sport, golf će vas oduševiti svojom jedinstvenom kombinacijom fizičkog i mentalnog izazova, lepote terena i jedinstvenog duha zajedništva.

Preporuka:

5 tajni sportskog klađenja

10 sajtova za gledanje filmova online sa prevodom!

Kako se zarađuje od TikToka

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra dobio FCC certifikat

Meta pravi AI nalepnice za Messenger