Karačić vjerovao u svoj tim, Rendulić se nije pojavio

HŠK Posušje je u zaostaloj utakmici prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavio pobjedu protiv ekipe HŠK Zrinjski sa minimalnih 1:0.

Strijelac jedinog pogotka bio je Gabrijel Boban u desetoj minuti utakmice. Nakon utakmice za Arenasport analizu susreta dao je trener Posušja, Branko Karačić.

“Hvala na čestitkama. Znali smo kako Zrinjski igra i da nisu u nekoj formi. Galić je danas odlično branio i moram da ga pohvalim, ali svi su bili dobri. Mi smo vjerovali da možemo i da način na koji radimo je dobar da se odupremo. Zrinjski je godinama najbolja ekipa u Premijer ligi. Prvih pola sata je bilo naših najboljih otkako sam ja trener. Mislim da smo tada trebali i riješiti utakmicu. Normalno je da je Zrinjski imao šanse da nas kazni, ali eto izdržali smo. Sve čestitke mojim igračima jer su izdržali veliki pritisak”, rekao je Karačić i dodao:

“Pazite, mi smo spremali na tu mogućnost sa kartonima. Bili smo spremni na to. Manevarski prostor smo pustili Zrinjskom, ali onda ta gustoća i kvalitetno pomjeranje igrača i preporznavanje situacije je omogućilo da iznenadimo. Na našu sreću Zrinjski nije imao dan, ali moji momci su odigrali sjajno. Imamo samopouzdanje od početka sezone i u ovih šest kola smo jedino loše igrali protiv Sarajeva u Sarajevu nekih pola sata. Sve drugo smo odigrali jako dobro i ja sam zadovoljan kako radimo i kako igramo. Ljudi iz Uprave nas prate koliko mogu, a veliko hvala mojim saradnicima i igračima.”

Zanimljivo da nakon poraza protiv Posušja iz ekipe Zrinjskog, Krunoslav Rendulić se nije javio da da izjavu za Arenasport, kako je to pravilo u prenosima Premijer lige Bosne i Hercegovine.


sport1.oslobodjenje.ba