Kolašinca samo 8 nastupa dijeli od apsolutnog rekorda reprezentacije, nadamo se da ga neće postaviti

Sead Kolašinac se sinoć osamio na devetom mjestu liste igrača sa najviše nastupa u historiji reprezentacije BiH, a bio mu je meč protiv Lihtenštajna ukupno 56. u nacionalnom dresu.

Kolašinac će teško do prvog mjesta gdje je neprikosnoveni Edin Džeko, ali ovisno od toga koliko bude igrao, može u narednim godinama napraviti ozbiljan pomak i sustići igrače koji su odmah iznad njega.

U jednoj je stvari, međutim, Kolašinac prvi. On je igrač sa najvećim brojem uzastopnih utakmica u kojima nije postigao pogodak, ne računajući golmane koji svakako ne postižu golove. Nijedan igrač sa 50 ili više nastupa u historiji reprezentacije BiH nije ostao bez gola, osim Asmira Begovića, pomenutog Kolašinca, te Ibrahima Šehića koji je također golman.

Svakako je zanimljivo da Kolašinac ima svega sedam nastupa manje od Begovića, te bi uskoro mogao izjednačiti i njegov rekord od 63 utakmice bez postignutog gola, odnosno oboriti ga. Ipak, ostaje nada da se to neće desiti i da će Kolašinac u što skorije vrijeme postići gol i tako prekinuti ovaj niz.

Zašto ne već u ponedjeljak, protiv Portugala.


sport1.oslobodjenje.ba