KONAČNO! Postavljena trava na Tušnju, evo kako trenutno izgleda stadion u Tuzli

Glavni dio rekonstrukcije terena na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli je završen, u okviru čega je postavljena trava. Ukoliko se sve naredne aktivnosti budu odvijale prema planu, prve nogometne utakmice bi mogle biti odigrane na proljeće, odnosno u nastavku Premijer lige BiH, piše Klix.

Rekonstrukcija glavnog terena na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli počela je 7. jula ove godine, a shodno intenzitetu radova, dva roka za finalizaciju su probijena.

Međutim, u decembru je sve finalizirano, postavljanjem prirodne trave, a tome je prethodilo ugradnja cijevi za drenažu, instalacija za zagrijavanje terena te polaganje pijeska.

Kako je ranije potvrđeno za Klix.ba, nakon što je postavljena trava, naredni korak je šivenje umjetne trave, a u 15-dnevnom procesu je predviđeno i da se vrši zalijevanje u valjanje podloge.

Nakon što sve aktivnosti budu završene, znat će se da li je teren u potpunosti ravan ili će se morati vršiti određene korekcije, kao što je to slučaj na mostarskom stadionu.

Iz Gradskog stadiona Tušanj u Tuzli za Klix.ba je potvrđeno da bi se u februaru ili martu moglo očekivati potpuno prihvatanje korijena trave, kada će teren biti pogodan za odigravanje utakmica.

  Potpredsjednik Borca potvrdio dva odlaska iz kluba i poručio: Otići će većina igrača iz prvog dijela sezone

Pored uređenja glavnog terena, na Tušnju je u proteklom periodu izvršena i rekonstrukcija reflektora, a počelo se i sa radovima na parking prostoru koji se nalazi na platou ispred stadiona. Riječ je o zasebnim projektima, koji nisu vezani za onaj glavni.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!