back to top

Luka Bilbija sudi derbi Veleža i Borca, Martinović u Čitluku

Prijedorčanin Luka Bilbija još jednom je delegiran da sudi derbi Veleža i Borca na stadionu “Rođeni”. Sa njim će ovaj put Damir Lazić i Emir Zahiragić, a četvrti sudija je Antoni Bandić. 

Put Čitluka na meč Širokog Brijega i Željezničara će Josip Martinović iz Čapljine, a pomažu mu Amer Macić i Arnel Novalić. Četvrti sudija je Dragan Todić.

Sarajevo gostuje u Ugljeviku kod Zvijezde 09, a utakmicu sudi Mirza Kazlagić iz Cazina sa pomoćnicima Markom Perićem i Borisom Dujmovićem. Elvedin Topuzović iz Tuzle je četvrti sudija.

Mateo Musa iz Čitluka je glavni sudija meča Zrinjski – Igman, a pomažu mu Marko Zelenika i Perica Maskaljević. Četvrti sudija je Darko Gedžić iz Brčkog.

Zanimljiv izbor je za utakmicu GOŠK – Sloga Doboj. Utakmicu sudi naš najbolji arbitar Irfan Peljto, sa asistentima Nebojšom Žugićem i Dženanom Milićem. Četvrti sudija je Nihad Ljajić. 

Dragan Petrović iz Banjaluke sudiće utakmicu Tuzla City – Posušje, a sa njim su Sreten Udovičić i Aleksandar Smiljanić. Danijel Perić iz Bijeljine je četvrti sudija.


sport1.oslobodjenje.ba