back to top

Marinović: Sarajevo je pod psihološkim pritiskom

Trener Borca Vinko Marinović je istakao da njegovu ekipu čeka teža utakmica od one u Banjaluci.

“Nije prošlo dugo vremena od ove posljednje utakmice koju smo igrali sa Sarajevom, tako da sigurno nema tu nekih posebnih nepoznanica što se tiče nas i njih. Ekipa Sarajeva je kvalitetna sa dosta individualnih kvaliteta koje posjeduje. Sigurno da nas čeka još teža utakmica nego što je bila ovdje u Banjaluci. Mislim da smo mi odigrali dosta dobre dvije utakmice, dva derbija protiv Zrinjskog i Širokog. Ako ponovimo igru iz tih utakmica, odnosno ako budemo mirniji u završnici nego u te dvije utakmice, sigurno da rezultat neće izostati“, rekao je Marinović.

Smatra da je pritisak na Sarajevo dosta veći.

“Pozicija na tabeli govori da je Sarajevo pod tim nekim psihološkim pritiskom i na nama je da to pokušamo iskorisiti, ali sigurno da u ovakvim utakmicama morate imati maksimalnu koncentraciju. Svaka graška može odvesti utakmicu u drugom smjeru. Moramo iskorisiti sve prilike u napadu, a njih neće biti puno”, dodao je on.

Marinović je otkrio kako postoji mogućnost da neće moči računati na Zorana Kvržića u ovom meču, ali to neće donijeti značajnije promjene u formaciji.

„Neće biti taktičkih pomjeranja, ništa specijalno. Vidjet ćemo ko će ga zamijeniti. Ekipa je spremna, naravno nikad ne znate šta će se desiti na terenu, ali ako budemo skoncentrisani tokom cijele utakmice sigurno da se možemo nadati dobrom rezultatu“, zaključio je Vinko Marinović.


sport1.oslobodjenje.ba