Meho Kodro: Apsolutno sam uvjeren u kvalitet naše reprezentacije

Selektor reprezentacije BiH Meho Kodro večeras je na konferenciji za medije najavio sutrašnji duel protiv Lihtenštajna u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kao što je i bilo za očekivati, nakon nenadanog otkaza Anela Ahmedhodžića i svega što se dešavalo po ovom pitanju, Kodro je odmah morao govoriti o tome. Ipak, kazao je da se želi posvetiti utakmici sa Lihtenštajnom, a detaljniji komentar na ovu temu najavio je nakon utakmice sa Islandom.

“Ne bih pričao danas o toj temi, iz više razloga. Glavni razlog je što imamo utakmicu sutra, igrači koji su ovdje su protagonisti te utakmice i volio bih da pričamo više o dobroj i pozitivnoj energiji unutar reprezentacije. Radimo 3-4 dana, 3-4 izvanredna dana. Igrači su pokazali svoj kompromis, pokazali su ono što smo i očekivali i volio bih da puno više pričamo na tu temu. Za tu vrstu pitanja ću biti otvoren nakon utakmice protiv Islanda, mislim da je najbolje da tako pristupimo tome, jer sutra imamo vrlo važnu utakmicu. Bez obzira na težinu problema koje smo imali u prethodnim danima, volio bih da se koncentrišemo na utakmicu i da damo prioritet onome što vrijedi u ovom momentu, a to su igrači koji su u reprezentaciji i to je sutrašnja utakmica”, kazao je Kodro.

Za očekivati je da se Lihtenštajn brani u niskom bloku protiv reprezentacije BiH. Kodro ističe da ne smije biti potcjenjivanja, ali da je jasno šta se sutra mora uraditi.

“Radili smo na tom pitanju u ova 3-4 dana. Sutra ćemo izaći na napadački način, znamo šta nas čeka, znamo da nas čeka kvalitetan protivnik, bez obzira šta neki mislili. Imaju novog trenera, koji je uspio napraviti čvrst bedem. Igraju u sistemu 3-5-2, gdje su linije dosta uske i neće biti lako to probiti. Vraćam se na ono što sam maloprije rekao, ambijent je u ekipi dobar, igrači prihvataju našu ideju igre. Vjerujem, ali baš puno vjerujem u kvalitet naših igrača, govorio sam o tome posljednjih sedmica. Dobrom organizacijom možemo podići igru na puno viši nivo i očekujem da sutra to bude slučaj. Očekujem dobru utakmicu, ofanzivnu igru, i naravno, očekujemo pobjedu. Ne možemo mi nikako da sutra bježimo od odgovornosti, mi sutra možemo da se postavimo samo u ulogu favorita”, kazao je selektor našeg nacionalnog tima.

Govorio je i o planovima za nastavak takmičenja u našo jgrupi.

“Ne možemo previše gledati u budućnost. Možemo da razmišljamo i da pričamo, ali nekako logično je da je plan ići utakmicu po utakmicu. Ne odgovara mi da pričam šta će se desiti za dva dana, tolika je koncentracija na sutrašnju utakmicu. Ne želimo trošiti energiju ni na šta drugo. Ipak, reći ću par riječi. Ja sam baš ubijeđen da ova ekipa može da igra puno bolje. Jedna od glavnih stvari koje ćemo probati da uradimo jeste da ćemo se nastojati osloboditi nekog grča u kojem se ekipa nalazi, podići samopouzdanje. Želimo da imamo prepoznatljivu igru i da kroz to dođemo do samih sebe. Kad analiziram naše igrače pojedinačno, ne mogu da shvatim da imamo samo tri boda. Ponavljam još jednom, imamo ekipu, imamo igrače koji su mogli da osvoje puno više bodova, gledajući njihov kapacitet”, poručio je Kodro za kraj.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!