Meho Kodro o Gigoviću, Huseinbašiću, Kovačeviću: Otvoren sam za svaku vrstu razgovora

Novi selektor Bosne i Hercegovine, Meho Kodro, u razgovoru za UNA TV dotakao se brojnih tema, a između ostalog govorio je i o igračima koji još uvijek mogu igrati za Bosnu i Hercegovinu, ali su okrenuti drugim državama, poput Armina Gigovića, Denisa Huseinbašića, Vladana Kovačevića.

On ističe da će i sa njima razgovarati, jer je Bosna i Hercegovina mala zemlja koja nema veliki fond igrača i otvoren je za svaki razgovor.

– Kako da ne. Mi smo mala zemlja, nemamo neki fond reprezentativaca, kao neke druge zemlje. Otvoren sam, barem ja, za svaku vrstu razgovora i svaki igrač koji može i hoće da igra za reprezentaciju on će biti praćen i pokušaćemo pričati sa njim. Nemamo razloga da se ponašamo na drugi način. Ako budemo imali rezultate u narednom periodu to bi moglo biti motivirajuće za te igrače koji su na vagi da igraju ili ne igraju. Nekidan sam pričao i pomenuo kult reprezentacije. Ima možda nekih igrača koji su zanimljivi, ali iz nekih razloga su možda htjeli da igraju na drugu mjestu, ali ako mi budemo ličili na ekipu, na reprezentaciju, bili ozbiljni, to će biti jedan od motiva da ti igrači dođu u našu korist. Nema razloga da odustajem ni od jednog našeg igrača. Svi igrači koji mogu da igraju za reprezentaciju i koji hoće na kraju krajeva sa njima treba otvoriti priču, rekao je Meho Kodro za UNA TV.

Meho Kodro je najavio i da će najvjerovatnije u ponedjeljak biti organizovana press konferencija na kojoj će otkriti spisak igrača, ali i članove stručnog štaba.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!