back to top

Milošević otvoreno govorio o baražu za EURO: Raja iz Bosne će biti malo razočarana…

Selektor fudbalske reprezentacije BiH, Savo Milošević, bio je gost emisije ‘‘Zavidavanje‘‘, koju vodi hrvatski novinar, Lado Tomičić, gdje je, između ostalog, otvoreno govorio o predstojećem baražu za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Znamo da je Bosna više puta igrala neuspješno te baraže, ali u martu će biti možda malo lakše, s obzirom na to da neće igrati protiv Portugala i tih vrhunskih evropskih i svjetskih ekipa. Ovaj baraž će biti malo pristupačniji. Finska, Izrael, Ukrajina…Biće naravno teško, ali malo više moguće nego što je to bio slučaj ranije“, rekao je Milošević.

Prema njegovim riječima, navijači BiH će u tim mečevima biti vjerovatno razočarani, jer su utakmice baraža specifične, s obzirom na to da će na njima biti najmanje fudbala.

Suština je opet da mi napravimo što više takmičarski tim za taj mart i baraž. Utakmice baraža su specifične, tu će biti najmanje fudbala. Malo će raja u Bosni biti razočarana, ali ako hoćemo da dobijemo utakmice u baražu, onda je to rat svih 90 minuta i nema biti mnogo uživanja, kazao je Milošević.

Kompletno njegovo gostovanje u emisiji ‘‘Zavidavanje‘‘, pogledajte na videoprilogu ispod teksta. 


sport1.oslobodjenje.ba