Nermin Bašić: Željeli smo vidjeti na djelu igrače na probi, odluke o njima ćemo brzo objaviti

Željezničar i Tuzla City  remizirali su na Grbavici rezultatom 1:1, a trener Željezničara Nermin Bašić komentarisao je dešavanja na ovoj utakmici.

“Jedna dobra utakmica, mislim da smo dosta toga probali, dosta toga je išlo dobro, a ima i jako puno stvari na kojima trebamo raditi. Neke stvari su bile izuzetno dobre, pogotovo u prvom poluvremenu, ali u jednom momentu kad smo bili umorni, ponovo smo izgubili glavu, to je ono što mi se ne sviđa. Počeli smo ponovo ići “gore-dole”, umjesto da zadržimo osnovnu disciplinu i formaciju. Znamo da u Evropi moramo imati disciplinu i kompaktnost. Ima dosta materijala za jednu dobru analizu, sve u svemu trkački sam zadovoljan i sa jednom i drugom ekipom. Idemo dalje raditi”, kazao je Bašić.

Govorio je o igračima koji su na probi i sistemima igre koje uigrava.

“Htjeli smo da završimo taj ciklus proba sa ovom posljednjom utakmicom koju nismo uspjeli odigrati. Danas smo odigrali meč, vidjeli smo neke stvari i mislim da ćemo već sutra ili prekosutra izaći sa vijestima ko ostaje, a ko ne. Prvo poluvrijeme smo igrali u formaciji 3-4-3 i bilo je to dosta dobro do 25. minute, dosta lijepih akcija, pogotovo preko bočnih strana, punjenje zadnje trećine. Rekao bih da smo stvorili 4-5 mrtvih prilika, a onda u jednom momentu, kad su nam izašli visoko, nismo uspjeli iznalaziti rješenja. To je normalno, taj sistem je jako zahtjevan, ali vježbamo igranje u nekoliko različitih sistema. Pripremne utakmice i služe za to i želim da budemo taktički fleksibilni. Biće to dobro, treba raditi na tome, insistirati na tome i svaki trening radimo jednu i drugu formaciju. Kroz prvenstvo će to biti sve bolje i bolje. Naravno da treba vremena prilagodbi ekipe na mene, novim igračima na mene i na ekipu. U Evropi ćemo biti, rekao bih standardni, bez puno nekih oscilacija”, istakao je trener Željezničara.

Za kraj je kratko prokomentarisao i povredu Irfana Jašarevića.

“Ne znam šta se dešava, mislim da nije neka teža povreda”, kazao je za kraj Bašić.


sport1.oslobodjenje.ba