back to top

Pantelić za sada jedini pogodio u Antaliji za Tuzlake: Rezultat se najmanje gleda

Fudbaleri Tuzla Cityja su u prvoj sedmici rada na pripremama u Antaliji odigrali dvije prijateljske utakmice. U prvoj su remizirali sa uzbekistanskim Pakhtakorom 1:1, dok su u drugom meču poraženi od Levskog iz Sofije 2:0.

Jedini gol u prve dvije utakmice postigao je Đorđe Pantelić, koji za Sport1 ističe da je ono urađeno u prva dva meča sasvim korektno izgledalo za ovu fazu priprema, te da je rezultat u drugom planu.

– U ovim utakmicama se najmanje rezultat gleda, ali naravno da svako voli da pobjedi. Prije svega, odigrali smo dvije utakmice protiv vrlo kvalitetnih i zahtjevnih protivnika. Ako se osvrnemo na to da smo na sredini priprema, gdje su noge još uvijek “teške”, gdje smo fizički i psihički iscrpljeni, mislim da smo pružili i više nego dobre partije, rekao je za naš portal Đorđe Pantelić.

Sve ono što Tuzlacima treba u ovoj fazi priprema imaju na raspolaganju i sve je na visokom nivou.

– Za sada sve teče u najboljem redu. Uslovi u hotelu, tereni, sve je na najvišem mogućem nivou. Vrijeme nas stvarno dobro služi. Osim prvog dana kada je kiša padala čitavu noć i dan, gdje smo bili primorani da odradimo samo trening u teretani, od toga dana je, da ne ureknem, vrijeme idealno.

Još uvijek se i ekipa privikava na novog trenera, Slavku Petrovića, koji želi u tim da unese svoju fudbalsku viziju. 

– Naravno, stigao je novi trener i odmah je tu i neki drugačiji rad i pristup, drugačija vizija. Vidimo šta želi i traži od svih nas, kako pojedinačno, tako i timski. Mislim da smo se za sada jako dobro povezali i prihvatili sve što se traži. Sigurno da ima još i prostora, a i vremena da to bude još bolje i uštimanije.

Sve što urade na pripremama Tuzlacima će biti uvertira za drugi dio Premijer lige BiH gdje ih očekuje borba za opstanak.

– Nažalost, jeste. Mi smo na kraju polusezone pokazali kakva smo ekipa i koliko možemo. Nažalost, to je bilo pred kraj polusezone kada smo uhvatili taj zalet. Ja sam siguran da ćemo nastaviti gdje smo stali, i brzo ući u malo komforniju zonu.

Ove zime je godina dana kako je Đorđe Pantelić iz Veleža prešao u Tuzla City i kaže da je napravio odličan potez i da se u Tuzli osjeća sjajno.

– Tako je, evo godinu dana kako sam ovdje i sada vidim da je to bio fenomenalan potez. Trebalo mi je malo adaptacije u Tuzli, ali sam došao u svoju željenu formu i siguran sam da sada pokazujem svoje prave kvalitete, a siguran sam i da ima još prostora za napredak.

Naredna utakmica za Tuzla City biće 29. januara kada će odmjeriti snage sa crnogorskim Dečićem.


sport1.oslobodjenje.ba