back to top

Petrović: Sarajevo je ozbiljan tim, imaju dva vrhunska špica, sa klupe im ulazi igrač iz Besiktasa…

Željko Petrović, trener Zrinjskog, obratio se novinarima na konferenciji za medije nakon večerašnje utakmice 28. kola WWin lige BiH protiv Sarajeva u Mostaru na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Plemići su večeras u spektakularnoj utakmici upisali pobjedu protiv Bordo kluba sa 4:3, a nakon utakmice, Petrović nije bio presretan, ali je bio zadovoljan sa pobjedom u derbiju.

– Trebaš biti sretan kada dobiješ derbi. Nemam loš osjećaj kakav bih trebao imati. Imali smo 3:0, mogli smo ih matirati i imati svu slobodu ovog svijeta, ali smo onda napravili sami sebi problem. Sarajevo je kvalitetna i ozbiljna ekipa, koja je ozbiljno otvorila utakmice i sve je išlo kako treba, ali je nismo zatvorili na pravi način. Zadovoljan sam pobjedom, ali bez potrebe smo morali da ginemo do kraja kako bi spasili pobjedu. Dobro je, dobili smo 4:3 i treba da budemo sretni zbog toga, dok bi sve ostalo trebali zaboraviti, kazao je Petrović.

Petrović se osvrnuo na bodovnu prednost koju Borac ima u ovom trenutku u odnosu na njegovu ekipu.

– Ako ćemo se predati, onda trebam promijeniti prezime. Borit ćemo se do kraja i svi se trebamo zajedno boriti dok postoji nada. Nismo pali sa Marsa i moramo vjerovati da možemo, jer bi bilo nepošteno prema našim navijačima ako ne gajimo nadu, a u naredna dva-tri kola će se sve znati. Imamo težak raspored i moramo vjerovati da možemo. Također, imamo i finale Kupa BiH. Mislim da se neće odlučivati u posljednjem kolu, ali moramo dobiti sve do kraja. Tako i igramo, uzimamo malo veći rizik i ovo je ozbiljan niz pobjeda. Nije ovo laka liga i moramo da se borimo do kraja, kazao je Petrović.

On je potom pohvalio i ekipu Sarajeva, te je posebno izdvojio jednog igrača Bordo kluba.

– Rekao sam već da je Sarajevo ozbiljan tim, sa klupe im je ušao igrač iz Besiktasa koji puno košta, oni imaju dva dobra špica i dobru veznu liniju. Uklizavali smo, borili se, blokirali, sve smo radili. Sretan sam što jesmo i najvažnije je da smo pobijedili. Svaki derbi je težak, mi smo tri dobili, a samo jedan izgubili i to nije toliko loše. Ovo je bila naša najnervoznija utakmica od svih, kazao je Petrović.


sport1.oslobodjenje.ba