back to top

Regoje: Nedostaju nam tri prava igrača, to i laik vidi

Prva liga Republike Srpske počinje u vikendu pred nama, a pred prvu utakmicu protiv Slobode na “Mlakvama”, trener Sokolova Bojan Regoje za naš portal sumira urađeno ovog ljeta.

– Odradili smo ono što smo otprilike i zahtjevali od igrača. Normalno da tu ima prostora za napredak i sasvim sigurno je da ćemo iz utakmice u utakmicu susretati i sa nekim dobrim i sa lošim stvarima, ali to ćemo u hodu rješavati. Najbitnije je da nemamo povrijeđenih, imamo samo Nikolu Bjeloša još uvijek nedovoljno oporavljenog i nadam se da ćemo i njega imati brzo na raspolaganju. Znamo šta nam je cilj, idemo od utakmice do utakmice, nema puno filozofiranja, rekao je za naš portal trener Slavije. 

Kada pričamo o ciljevima Slavije u novoj sezoni, Regoje kaže:

– Da se što brže domognemo sredine tabele, da izađemo iz te neke opasne zone. To je ono što je naš trenutni cilj. Želimo što prije u sredinu tabele, da se tuda vrtimo, a ne da se borimo za opstanak. Ova ekipa to može. 

Ostala je Slavija bez gotovo kompletnog centralnog dijela terena, Nikola Baban je otišao u Švajcarsku, Milan Muminović je završio igračku karijeru, a Lazar Babić se povrijedio na treningu i operisan je. Babić istovremeno još uvijek nije produžio ugovor sa Slavijom, o tome se još uvijek vode razgovori. Uz njih, klub su napustili i Rade Bojanić koji život nastavlja u Beogradu, kao i Adel Ajkunić koji je odselio u Njemačku. 

 – S obzirom na to da je nama otišlo 5-6 igrača koji su gotovo nosili igru, nismo uspjeli baš da nadoknadimo te pozicije i kvalitetom i sve. Zato ćemo bodove pokušati nadoknaditi na neki drugi način. Teško je nadoknaditi Babića, Babana, Muminovića, Ajkunića i njih. Oni znaju kako se Prva liga igra, poznavali su je, “prekucali” je što se toga tiče. Ali, nemamo puno izbora. Doveli smo ono što smo mogli dovesti, što je u mogućnostima kluba. Iskreno, fale mi tri prava igrača, to i svaki laik vidi i zna. Trebaju tri igrača koja će da nose igru. Da li ćemo uspjeti ili nećemo, to ne znam. Nećemo bježati ako se pojavi neki kvalitetan igrač.

Radnik je predao zahtjev za odlaganjem i utakmice drugog kola protiv Slavije, što se ne sviđa Regoji. 

– Remetit će normalno. Oni najavljuju da će biti odložena, ali da li će biti odložena vidjećemo. Sigurno da će nas poremetiti to odlaganje drugog kola, kako iz naše perspektive sada, tako i što će oni sigurno mnogo kvalitetniji biti kada dođe na red odigravanje te utakmice. Iskreno, ja nisam baš za odlaganje utakmice, ali vidjećemo šta će se odlučiti.

U prvom kolu Slavija će u nedjelju gostovati kod Slobode iz Novog Grada, koju sa klupe vodi nekadašnji trener Slavije, Darko Vojvodić. 

– Pravo da kažem, ne poznajem ekipu kao ekipu. Individualno igrače poznajem, ali kako su igrali nisam nešto upratio. Idemo sasvim sigurno ekipi koja pretenduje za prvo mjesto, koja će pokušati da se bori za sami vrh. Idemo tamo da se nadigravamo i da pokušamo da ne izgubimo. Vjerujem da možemo odigrati dobro i sigurno nećemo otići sa bijelom zastavom. 


sport1.oslobodjenje.ba