back to top

Samira Hurem nakon Švedske: Ne bih rekla da je težak poraz

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Samira Hurem, smatra da je visok poraz očekivan, ali da ovo nije težak poraz, te da se iz njega može dogoditi nešto dobro.

– Ne bih rekla da je težak poraz. Jeste malo visok rezultat, ali očekivano. Vidjeli ste kako Švedska igra, potvrdili su svoj kvalitet, da su treća ekipa na svijetu. Mi smo u prvom poluvremenu odigrali jako dobro. Žao mi je u ovom momentu, igračice su dale sve od sebe. Sigurno da su se Kršo i Milena Nikolić manje trošile u odbrani, da bi one šanse koje su imali realizovale. Mogu im samo čestitati, bile su hrabre, odigrale su protiv najboljih i vjerujem da će ovo nama kasnije doći dobro. Čestitke Švedskoj, zaista sjajna reprezentacija, rekla je Samira Hurem, koja smatra da bi jedan gol u mreži Švedske dosta promijenio.

– Sigurno da bi. Kod 2:0 da smo postigli gol nama bi to puno toga donijelo, više hrabrosti, više samopouzdanja. Vjerujem da bi igračice Švedske, one imaju taj kvalitet,išle da postignu još više golova, ali bi nama bilo lakše igrati. Vjerujem da bi u drugom poluvremenu to izgledalo puno bolje. Kažem, ovo je sigurno reprezentacija koja treba puno, puno da radi, obećava, a ovo je maksimum sada.

Revanš u Štokholmu je zakazan za srijedu.

– Mi ćemo se pripremiti. Imamo analizu utakmice, ispravićemo greške koje smo sada napravili. Vidjeli ste da su se golovi mogle spriječiti. Ali, kažem, to su sve mlade igračice, nemaju iskustva. Probaćemo ispraviti da to tamo bude puno bolje. Pokazali smo i protiv Velsa i protiv Češke da nam je pun stadion motivacija. 

Kapiten Milena Nikolić smatra da napredak reprezentacije dolazi iz samih klubova.

– Kontinuitet igranja utakmica protiv jačih ekipa. Kontinuitet da ekipa bude zajedno i naravno ne samo rad u reprezentaciji. Potrebno je da igračice rade na sebi individualno, da rade na sebi u klubovima, da igraju u jačim klubovima i da imaju minutažu. Samo tako će doći i do napretka reprezentacije, rekla je Milena Nikolić.

 


sport1.oslobodjenje.ba