back to top

Samira Hurem pred utakmicu sa Švedskom: Znamo protiv koga igramo, vjerujemo u naše igračice

Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratila selektorica Samira Hurem.

Hurem je istakla da su dosadašnji treninzi odlično prošli te da su bh. reprezentativke u sjajnoj formi.

Ovo što smo dosad odradili na terenu bilo je jako dobro, djevojke su prihvatile sve što smo planirale da uradimo. Puno smo se bazirali na način igre protivnika, šta možemo očekivati od njih i kako to sutra na terenu pokazati. Treninzi su prošli uspješno, imamo još današnji da završimo kompletnu pripremu. Većinom je sve bilo u redu i sa zdravljem, kapitenka ima malu, sitnu povredu, ali je ona neće onemogućiti za sutra. Normalno je, dešavaju se nekada i neke loše stvari, jedna igračica od jutros ima virozu, vidjećemo kako će se ponašati. Većina igračica je u takmičarskom ciklusu, većina igra i što je najvažnije postižu golove te sigurno da mi je ovoga puta s njima bilo lakše raditi nego inače, rekla je Hurem.

Ona je dodala da će kao selektorica pokušati uraditi sve što je u njenoj moći da fudbalerke što bolje spremi za duel sa jednom od najboljih svjetskih reprezentacija.

Ambicije su iste, mi smo znale i znamo protiv koga ćemo sutra istrčati na teren, da je riječ o ekipi koja je među tri najbolje na svijetu. Naše je da se pripremimo za takvog protivnika, da odigramo dobro. Vjerujemo u igračice, zrele su, svjesne su, imaju kvalitet, a moje je da im pružim sve što mogu u toj utakmici, da imamo dobar plan igre, da isti iznesemo i da budemo sretni i zadovoljni onim što ćemo kao reprezentacija pokazati, zaključila je Samira Hurem. 

 

 


sport1.oslobodjenje.ba