Savo Milošević otkrio jasne zahtjeve koje će postaviti igračima pred naredne dvije utakmice

Zmajevi će odmjeriti snage sa Luksemburgom i Slovačkom, a tim povodom danas su hotelu Austria&Bosnia održane prve medijske aktivnosti.

Selektor Savo Milošević osvrnuo se na stanje u ekipi, nove igrače i ciljeve.

 – Ja sam na završetrku prošlog okupljanja rekao da ova ekipa treba svježe krvi i promjena i u skladu s tim, pored Harisa, imamo još četiri nova momka. Ne može se puno mijenjati u ovoj situaciji, jer znate i sami da poslije ove utakmice nemamo nijednu drugu prije baraža, tako da su radikalne promjene nemoguće, ali ni ovo nije malo. U poređenju sa prošlim okupljanjem imamo pet novih igrača, plus dva ili tri koja na prošlom okupljanju nisu mogli biti tu. Za ove dvije utakmice imat ćemo dosta drugačiji tim na terenu, rekao je Milošević.

Otkrio je i šta traži od igrača.

Naravno, ono što očekujem jeste da momci shvate da nemamo puno vremena, da ove utakmice nisu prijateljske i da ne možemo imati mentalitet da čekamo mart i uključimo sve pogone i dajemo tad 100%, jer da bi znali u martu šta treba da radimo, te da bi i ja kao selektor, a i  moji pomoćnici u stručnom štabu znali šta da tražimo od igrača, moramo to da vidimo na terenu, a jedina prilika da to zaista vidimo jesu ove dvije utakmice, jasno ističe Milošević.

Potom se osvrnuo šta su dvije glavne stvari na kojima će biti fokus.

Ključ i suština u ove dvije utakmice je probati dati maksimum u ovom momentu, a akcenat će biti na dvije stvari: Taktička disciplina koja mora biti maksimalna s obzirom na više sitnih problema, bez obzira na sistem i model igre koji igramo, te igra na rezultat, što je jedina bitna stvar koja će biti u martovskom baražu. Igra na rezultat podrazumijeva da ove dvije utakmice shvatimo kao da je Evropsko prvenstvo, rekao je Milošević.

Cijelu izjavu možete pogledati u videoprilogu.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!