back to top

Skorup: Svaki gol i asistencija rezultat timskog rada

Dino Skorup, od najranijih dana zaljubljenik u nogomet, započeo je svoj sportski put kao dijete Hajduka. Od malih nogu razvija svoj talent i strast prema igri što danas pokazuju i njegovi odlični rezultati u NK GOŠK-u. O svemu tome govorio je za klupsku stranicu.

Kako je došlo do tvoje integracije kao stalnog člana prvog tima NK GOŠK-a, i koja su tvoja razmišljanja o iskustvu igranja u Premijer ligi BiH? Također, možeš li podijeliti svoje dojmove o suradnji s NK GOŠK-om?

– Moj prvi kontakt s GOŠK-om ostvario sam sa sportskim direktorom, gospodinom Damir Obadom, s kojim sam već imao prethodno poznanstvo. Prije godinu dana, dobio sam ponudu za igranje u bugarskom klubu, no nažalost, dogovor nije bio finaliziran. Krajem te sezone ponovno sam stupio u kontakt s gospodinom Obadom, koji mi je detaljno predstavio klub i sve relevantne informacije. Odlučio sam se pridružiti GOŠK-u jer su ispoštovali sve dogovore, i nemam nikakvih zamjerki na našu suradnju. Premijer liga posljednjih godina značajno je napredovala, što potvrđuje i uspjeh našeg europskog predstavnika, Zrinjskog. U nedjelju ćemo se suočiti s njima, a liga je zaista visokog kvaliteta. Tereni su se poboljšali, te smjer u kojem ide natjecanje obećava.

Trenutno si najefikasniji strijelac GOŠK-a s četiri postignuta gola i dvije asistencije. Posebno se izdvaja tvoj gol protiv Zvijezde u sudačkoj nadoknadi, koji je donio pobjedu klubu. Kako bi opisao taj izuzetan trenutak?

– Tako je, trenutno imam četiri postignuta gola i dvije asistencije, što me čini najefikasnijim igračem momčadi. No, važno je napomenuti da je svaki gol i asistencija rezultat timskog rada. Posljednji gol u sudačkoj nadoknadi koji je donio tri ključna boda bio je posebno emotivan trenutak. Takvi trenuci neopisivi su riječima i ostati će urezani u sjećanju.

S obzirom na nadolazeći susret s HŠK Zrinjskim na domaćem terenu, kako se pripremaš za tu utakmicu? Koja su tvoja očekivanja i predviđanja za susret u nedjelju?

Tijekom cijelog ovog tjedna posvetili smo se pripremi za nadolazeću utakmicu. Svjesni smo izazova koje nam donosi susret s ekipom Zrinjskog, koja trenutno nastupa na europskoj sceni i pokazuje visoku razinu. Ipak, imamo vjeru u vlastite sposobnosti, što smo već pokazali u brojnim utakmicama. Spremni smo dati maksimum u tom susretu.

 


sport1.oslobodjenje.ba