Važan trenutak. Preostali članovi Premier lige na sastanku sa Savezom odbili planove o Super ligi

Danas se odigrao i jedan od značajnijih trenutaka u otvorenom ratu koji traje između odbjeglih elitnih europskih klubova i ostalih dionika kontinentalnog nogometa.

Naime, od svih priča o tome što tko smije, a što tko ne smije kome odrediti, za sada je jedna stvar bila jasna. Da bi odmetnuti engleski nogometni klubovi mogli nastupati u Super ligi bez posljedica za svoj status u domaćim natjecanjima za to trebaju dobiti odobrenje Odbora Premier League-a, čiji su članovi.

Upravo na ovu temu danas se video vezom sastalo četrnaest predstavnika klubova Premier lige (bez ‘odbjeglih’ potpisnika Super lige) i predstavnici nacionalnog Saveza. U svom priopćenju Premier League navodi da je četrnaest klubova na današnjem sastanku jednoglasno i odrješito odbilo plan za uvođenjem Super lige.


važan trenutak. preostali članovi premier lige na sastanku sa savezom odbili planove o super ligi
Važan trenutak. Preostali članovi Premier lige na sastanku sa Savezom odbili planove o Super ligi

U priopćenju se dalje navodi: “Premier League razmarta sve dostupne mogućnosti da se spriječi provedba ove ideje, kao i one da odgovaraju dioničari koji su uključeni u ovaj pokušaj osnivanja Super lige.

Organizacija će nastaviti raditi sa svim dionicima uključujući i grupe navijača, Vladu, UEFA-u, Savez, EFL, PFA i LMA, a sve u svrhu zaštite interesa nogometne igre. Također pozivamo sve klubove uključene u ovaj prijedlog osnivanja novog natjecanja da sa svojim aktivnostima prestanu odmah.

  Nikola Vlašić prešao u West Ham

Premier League želi zahvaliti navijačima i ostalim dionicima na izraženoj podršci koju su demonstrirali ovaj tjedan po pitanju ove značajne teme. Njihova reakcija dokazuje koliko je naš sustav otvorene piramide i nogometne zajednice bitan ljudima”.

U suštini, ovaj potez i priopćenje Premier League-a znači da su Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham sada formalno prisiljeni odlučiti hoće li nastupati u Super ligi ili u domaćim natjecanjima, jer opcija u kojoj će se nadmetati u novoosnovanoj ligi i u domaćim natjecanjima nakon današnjeg sastanka i odluke preostalih premierligaša više ne postoji.

Ovakav rasplet vrlo vjerojatno je i razlog zbog kojeg su danas tijekom ranog popodneva počele kružiti i prve glasine o tome da će neki od šest odbjeglih premierligaša ipak odustati od sudjelovanja u Super ligi. To je, opet s druge strane, posebna tema, jer prema saznanjima New York Timesa, a i izjavama Florentina Pereza, dvanaest europskih klubova već je potpisalo određene obvezujuće sporazume i pitanje je mogu li iz njih izaći bez određenih posljedica.

Nogometplus

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!