(VIDEO) Dean Klafurić nakon pobjede protiv Mure: Bilo je jako dobro

Velež je jučer u prvoj pripremnoj utakmici u Antaliji slavio pobjedu protiv slovenske Mure rezultatom 2:1.

Iako prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo, Rođeni su u nastavku uspjeli da dođu do pobjede. Mostarsku ekipu je u vodstvo doveo Nermin Haskić, a deset minuta kasnije je Giorgi Guliashvili postigao fantastičan gol, kojim je uduplao vodstvo svog tima.

Pred sami kraj utakmice, Mura je postigla pogodak za konačnih 2:1, a poslije meča u Antaliji, oglasio se i trener Veleža, Dean Klafurić, koji je poručio kako rezultat nije u prvom planu u pripremnom periodu. 

Rezultat nije u prvom planu u pripremnom periodu. Poremetio nas je taj put, jer smo jučer ostali bez treninga i kasno smo stigli, s obzirom na to da je kasnio ovaj drugi let. Zbog toga smo morali da se prilagodimo i imali smo otežano prilagođavanje, jer smo kasno legli, a morali smo ujutro odraditi trening, kako bi napravili aktivaciju, mobilnost, istezanje, kazao je Klafurić, pa dodao:

Sve je dobro prošlo i nemamo povreda, što je najvažnije. To nam je prva službena utakmica u pripremnom periodu. Igrali smo prošle sedmice međusobno na treningu i, kao što ste mogli vidjeti, igrale su dvije podjednake ekipe koje su igrači sami izabrali i bilo je to jako dobro. Fokus je bio na fazi odbrane, odnosno na onim stvarima koje smo radili u protekle dvije sedmice.

Kada su u pitanju uslovi u Antaliji, Klafurić je rekao da su dobri. 

Uslovi su dobri, ali ima malo nekih nesporazuma oko nekih stvari i to je normalno, jer je puno ekipa tu, ali je i puno terena. Sve protiče u dobrom redu, odradili smo taj jedan jutarnji trening, prvu utakmicu i idemo dalje. Imamo sve potrebno za rad što nam treba, ali i više od toga, tako da bit će i rada, bit će odmora, a bit će i razvoja timskog duha, kao i zajedništva, što je najbnitije u ovom dijelu priprema, kazao je Klafurić, pa dodao:

 Kao što sam rekao, igrali smo međusobno prošle sedmice na treningu i tu su igrači igrali oko 35 minuta, a danas je svaki igrač igrao 45 minuta. Sretni smo što smo nekim omladincima podijelili minutažu, to su Đuliman i Kuko. Sljedeća utakmica je vezana, kao i ona poslije toga, jer će igrači igrati 60 minuta u istim sastavima i podjednakim, jer je cilj da svako igra na svojoj poziciji, te da imaju istu minutažu. Radimo progresiju u minutaži, tako da će protiv Vejlea jedna grupa igrati 60 minuta, druga 30. Dan poslije, ovi koji su igrali 60 će igrati 30, a ovi koji su igrali 30, protiv Alashkerta će igrati 60 minuta.

Nakon Klafurića, izjavu za zvaničnu klupsku televiziju o jučerašnjem meču je dao i Nermin Haskić.

Stvarno bih volio da pohvalim sve igrače za pristup i stvarno su odigrali jednu dobru utakmicu. Igrali smo po poluvrijeme i mislim da je jedna i druga ekipa dala maksimum, što je najbitnije. Dobro smo to istrčali, ekipa je dala maksimum i drago mi je što smo dobrom igrom osigurali pobjedu, kazao je Haskić. 


sport1.oslobodjenje.ba