back to top

(VIDEO) Osman Hadžikić: Velež je veliki klub, vrhunski organizovan

Osman Hadžikić, golman FK Velež, govorio je za zvaničnu klupsku televiziju o brojnim temama.

On je u redove Rođenih stigao u januaru 2023. godine i sada definitivno važi za jednog od najvažnijih igrača u ekipi. Kada je stigao poziv iz Mostara, za njega nije bilo dileme da ode u drugi klub, te nije mogao da odbije ponudu Veleža.

Za mene nije bilo dileme da odem u neki drugi klub. Ja sam sretan ovdje i želim što duže ostati. Pored Veleža, bilo je i drugih ponuda, ali kada sam čuo da postoji mogućnost da dođem u Velež, to nisam mogao odbiti. Ovim putem želim se zahvaliti gospodinu Kevelju i agentu Vedranu koji su omogućili da dođem, poručio je Hadžikić, pa dodao:

– Moja očekivanja su nadmašena. Imamo najbolje navijače. Ono što je najvažnije, moja familija i ja smo jako dobro prihvaćeni i jako smo sretni u Mostaru. Organizacija kluba je vrhunska i nemam tu šta reći.

Na pitanje da li je zadovoljan sa svojim odbranama u jesenjoj polusezoni na golu Veleža, Hadžikić je dao iskren odgovor.

– Iskreno, ja sam svoj najveći kritičar. Naravno da jesam, ali ima tu stvari koje trebam još poboljšati. Vjerujem u to da mogu i vjerujem da mogu još bolje partije pružati, istakao je Hadžikić, pa dodao:

Ja sam znao da dolazim u veliki klub, ali da je toliko velik, nisam znao zbog navijača, zbog grada, da svi toliko vole klub. Iskreno, to nisam ovako doživio i to je nešto posebno. Stvarno mi je to sve u srcu ostalo i nemam stvarno ništa loše reći

O planovima za budućnost i eventualnim dometima FK Veleža, Hadžikićje kako bi svi htjeli trofej i Evropu, ali je dodao da u klubu idu iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu.

Naravno da bi svi htjeli trofej i Evropu, ali idemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu i vidjet ćemo šta će se desiti, poručio je Hadžikić.

Kompletan intervju Hadžikić za zvaničnu klupsku televiziju Rođenih pogledajte na videoprilogu ispod teksta.

Podsjetimo, Hadžikić je branio u svih 18 ligaških susreta Veleža, a u osam mečeva je uspio sačuvati svoju mrežu


sport1.oslobodjenje.ba