(VIDEO) Robert Prosinečki o Zmajevima: Raspad, 0:2 protiv Luksemburga i sve se srušilo

Robert Prosinečki, bivši selektor BiH, gostujući u emisiji Sport nedjeljom je, između ostalog, govorio o selekciji Hrvatske, ali se dotakao i Zmajeva, kao i nacionalog tima Srbije

Robert Prosinečki, bivši selektor BiH, gostujući u emisiji Sport nedjeljom je, između ostalog, govorio o selekciji Hrvatske, ali se dotakao i Zmajeva, kao i nacionalog tima Srbije.

On je poručio kako je Hrvatska fenomen, s obzirom na to da je u selekciji sa Dalićem napravljen nevjerovatan ambijent.

Hrvatska je fenomen. Znaš šta je najbitnije? Oni su napravili sa Dalićem nevjerovatan ambijent. Ti vidiš da svaki gine za svakoga. Znači, oni se žrtvuju jedan za drugog. Jer ti kad vidiš Luku (Modrić) sa 37 godina da trči i uklizava, onda to povuče sve, ali uz to ambijent. Ambijent je vrlo bitan kod nas u ovim nekim dijelovima i jedan od ključnih stvari. Atmosfera, kazao je Prosinečk, pa dodao:

–  Da evo gledam utakmicu dole, Luksemburg protiv BiH. Raspad, 0:2 protiv Luksemburg i dole se skoro srušilo sve. Pa Srbija je u posljednjoj minuti protiv Bugara došla do izjednačenja, a Bugari nisu nikoga dobili, ali apsolutno nikoga. Ne radi se sada o najboljima. Znači, ovi ginu jedan za drugoga i uopšte nebitno ko igra i oni će uvijek dati svoj maksimum, istakao je Prosinečki. 

Podsjetimo, Prosinečki je sjedio na klupi Zmajeva u periodu od januara 2018. godine do novembra 2019. godine. U 22 utakmice je ostvario učinak od devet pobjeda, šest remija i sedam poraza. Naš tim je uspio uvesti iz Lige nacija B u Ligu nacija A.

 


sport1.oslobodjenje.ba