(VIDEO) Željko Petrović: Na Grbavicu dolazi veliki klub kao što je Zrinjski

U okviru osmine finala Kupa BiH, Zrinjski je danas na svom terenu bez većih problema savladao Slaviju rezultatom 3:0, te je na taj način izborio plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Poslije utakmice na stadionu Pod Bijelim brijegom, u prostorijama mostarskog kluba je održana konferencija za medije, a na kojoj se novinarima obratio trener Plemića, Željko Petrović.

Uvijek je prva utakmica malo stresna kako će izgledati ono šta smo radili u proteklim sedmicama. Gledajući kvalitet ekipa, mi smo bili apsolutni favoriti i mi smo odradili ono što smo trebali da odradimo za prolazak dalje. Razlika je ogromna i nije bilo lako, jer su igrali u dva bloka, odnosno u formaciji 4-4-2, te je to teško proći. Međutim, mislim da smo stvorili sigurno jedno pet-šest zicera u prvom i drugom poluvremenu, te smo na kraju dobili sa 3:0, što nam je najvažnije, kazao je Petrović.

Na pitanje da li je zadovoljan kako su igrači reagovali, Petrović je poručio kako misli da jeste.

Mislim da jesam, jer smo dobili 3:0. Trebam se i navići na ovo. Odakle ja dolazim, oni kritikuju i kada je 10:0. Mi smo dobili sa 3:0 i sve je završeno u dobrom redu. Vidjeli smo dosta dobrih akcija, dok smo promašili neke situacije koje smo trebali da realizujemo. Sve u svemu, bilo je odlično, kazao je Petrović, pa dodao:

Mislim da je ovo bila veoma važna oficijelna utakmica Kupa umjesto neke generalke protiv nekog protivnika. Ako to nije onako kao što je to bilo, onda malo ulaziš u utakmicu sa malo drugim nabojom. Danas je bilo sve ok od prve, pa do posljednje minute. Teren je bio perfektan, došli su ljudi da nas pogledaju i nadam se da su imali lijep dan. Mi idemo dalje i ovo je tek početak.

Petrović se potom osvrnuo na duel protiv Željezničara, koji se igra sljedeće sedmice na Grbavici, a u okviru 19. kola Premijer lige BiH.

Oni se pojačavaju, doveli su sedam-osam-deset igrača. Grbavica je uvijek specijalan teren, imaju fenomenalne navijače i, stadion je, koliko sam ja čuo, skoro rasprodat, tako da to samo treba da imponuje nama. Dolazi veliki klub kao što je Zrinjski, jer, da nismo neka veličina, ne bi stadion bio rasprodat. Mi smo svjesni toga, tako i pričamo, pa i treniramo, da će svi protiv nas da igraju 120 posto, ali onda mi trebamo biti spremni 140 posto, kazao je Petrović, pa dodao:

Mi imamo kvalitet, grupa je odlična i napravili smo ono šta smo napravili kako bi smanjili grupu. Kvalitet na treningu je odličan i sada to trebamo da nastavimo dalje. Ima dosta da se igra, vidio sam ja ovdje dosta ekipa, ima tu dobrih ‘‘mina‘‘ u Premijer ligi BiH, jer nije lako igrati protiv drugih ekipa. Mi pričamo samo o Veležu, Sarajevu, nama, Borcu, ali ima ovdje dobrih ekipa. Mislim da će do kraja biti neizvjesno, ali mi treba da gledamo samo na nas. Ne trebamo da gledamo niti na bilo koga drugog. Mi ako budemo pravi, ako budemo igrali onako kako smo do sada igrali, bit će to dobro, jer mene osjećaj ne vara.

Podsjetimo, u današnjoj pobjedi Plemića danas je dva gola postigao Mario Ćuže, dok je jedan pogodak postigao Igor Savić.


sport1.oslobodjenje.ba