Viveros o dolasku u Sarajevo: Imao sam sastanak sa predsjednikom kluba i on mi je objasnio viziju

Kolumbijski internacionalac, Kevin Viveros, nedavno je i zvanično postao novi igrač FK Sarajevo.

U redove Bordo kluba je stigao iz kolumbijske ekipe Deportivo Cali, gdje je proveo posljednjih šest mjeseci kao posuđeni igrač iz venecuelanskog Carabobo FC.

U tom periodu je za Deportivo odigrao 23 utakmice i postigao sedam golova uz jednu asistenciju. Carabobo FC će na ime obeštećenja dobiti određeni iznos novca, a oba kluba će od narednog transfera ostvariti određenu finansijsku korist.

U razgovoru za zvaničnu klupsku stranicu, Viveros je govorio o tome kako je došlo do dolaska u Sarajevo, te je otkrio šta ga je privuklo da potpiše za Bordo klub

Imao sam sastanak sa predsjednikom kluba i on mi je objasnio viziju za godinu koja je pred nama. Meni je sve to zvučalo privlačno i odlučio sam da se priključim ekipi Sarajeva, kazao je Viveros.

Viveros je prije dolaska u Sarajevo igrao u Venecueli i Kolumbiji, te je postao prvi Kolumbijac u historiji Bordo kluba, a na pitanje koliko je znao o ekipi i o bh. fudbalu prije dolaska na Koševo, kao i o državi BiH, on je poručio kako nije uopšte puno toga znao o BiH.

Zapravo nisam uopšte puno toga znao o državi. Tek sam stigao ovdje i učim o kulturi i fudbalu, koji je veoma intenzivan. Nadam se da ću biti prvi igrač iz Kolumbije koji će se upisati u historiju ovdje, kazao je Viveros, pa dodao:

Fudbal je ovdje definitivno intenzivniji. Nadam se da ću se nastaviti prilagođavati ovoj vrsti fudbala.

Kada su u pitanju ciljevi Viverosa, kao i klupski u ovoj prvoj sezoni u dresu Bordo kluba, Kolumbijac je poručio kako se za početak želi dobro uklopiti u tim.

Za početak želim da se dobro uklopim u tim, pomognem im sa postizanjem što više golova. Da ostvarimo dobar plasman u Konferencijskoj ligi, Premijer ligi i Kupu. Trenutno smo fokusirani na Konferencijsku ligu, da odradimo stvari kako treba i prođemo u dalje takmičenje, kazao je Viveros. 

Na pitanje šta preferira igrati, krilo ili centralnog napadača, Viveros je poručio kako preferira igrati napadača, ali je spreman igrati na bilo kojoj poziciji na kojoj ga trener vidi.

Preferiram da igram centralnog napadača, ali sam spreman da igram na bilo kojoj poziciji na kojoj me trener vidi, istakao je Viveros.


sport1.oslobodjenje.ba