back to top

WWin liga: Sarajevo traži pobjedu protiv Zvijezde 09 kako bi osiguralo plasman u Evropu

Za gostujući tim, koji već tri kola prije kraja sezone nema ni teoretske šanse za ostanak u ligi, ovaj meč ne nosi rezultatski pritisak. Sarajevo, s druge strane, ima priliku matematički osigurati plasman na evropsku scenu.

Sarajevo će igrati bez Tarika Kapetanovića, koji je u prethodnom kolu doživio težu povredu koljena. Također, Zvijezda 09 neće moći računati na usluge suspendovanih Novice Maksimovića i trenera Bojana Trkulje.

Trener Bordo tima Simon Rožman istakao je uoči utakmice da mu je jako bitno kako će njegova ekipa završiti sezonu.

“Idemo prema kraju sezone, jedno jako osjetljivo razdoblje, gdje je ne dozvoljavamo bilo kakvo opuštanje. Jako bitno mi je kako se završava prvenstvo. Na drugu stranu, svi igrači su zdravi, osim ozljeda Kapetanovića, kojem je stradalo koljeno. Želimo mu sve najbolje u rehabilitaciji, a s njim ćemo biti kroz taj težak period”, rekao je Rožman i dodao:

“Što se tiče suparnika, mislim da svi znamo između sebe. Oni jesu zadnji na tabeli, ali su jedna respektabilna ekipa koja se želi nadigravati. Nadam se da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu, ispred naših navijača. Uvijek smo utakmice kod kuće igrali na dobroj razini. Nema prostora za kalkulacije i opuštanje. Svi koji su zdravi su spremni da se bore za ovaj klub i siguran sam da će napraviti sve kako bi tri boda ostala kući.”

Utakmicu će suditi Haris Halkić iz Sanskog Mosta, a ljubitelji fudbala moći će pratiti prijenos na Areni Sport.


sport1.oslobodjenje.ba