Žalba Krupe odbijena, evo ko će biti novi premijerligaš!

Fudbaleri Zvijezde 09, prema informacijama SportDC, mogu lagano da se spremaju za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Krupina žalba Drugostepenoj komisiji za licenciranje  danas nije uvažena. Komisija je imala sastanak u FS BiH u 12 časova. Dakle, potvrđena je odluka Prvostepene komisije, a ona je glasila da Krupa nema uslove za licencu.

Ovaj portal nezvanično saznaje da  iz šampiona Republike Srpske nisu  mogli dostaviti potvrdu da će igrati na Gradskom stadionu u Banja Luci. Drugi stadioni nisu dolazili u obzir, jer zamjenski  mora biti iz  fudbalskog područja u kome se nalazi Krupa, a to je Banjaluka. Taj stadion mora imati reflektore (ako nema prvi  klupski stadion) i zbog tv prenosa i noćnih termina.

Podsjećamo da su Posušje i GOŠK krenuli sa radom na izgradnji reflektora, a Sloga Doboj će igrati mečeve, u noćnim terminima,  u Modriči.

Dakle, Zvijezda 09 bi trebala biti promovisana u premijerligaša danas, nakon sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a  on je  zakazan je za 14 časova.

Domaće utakmice Zvijezda 09  će igrati na Gradskom stadionu u Bijeljini, jer njen stadion u Ugljeviku takođe nema reflektore.


sport1.oslobodjenje.ba