Žestoke kazne za premijerligaše na startu nove sezone, Velež prošao najgore

FK Velež je kažnjen sa ukupno 14.000 KM kazne zbog dvije utakmice, protiv Zvijezde 09 i GOŠK-a. Za utakmicu protiv Zvijezde 09 Rođeni su “kraći” za 6.500 KM i to zbog prekršaja iz člana 58. i člana 59. Stav 1. Tačka a), Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (slaba organizacija utakmice i upotreba pirotehničkih sredstava).

Za utakmicu protiv GOŠK-a dobili su još 7.500 KMzbog prekršaja iz člana 59. Stav 1. tačka a) i člana 83. stav 1. tačka d), Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava i rasizam i drugi oblici diskriminacije).

Posušje je kažnjeno sa 6000 KM zbog prekršaja iz člana 59. Stav 1. tačka a) i člana 83. stav 1. tačka d), Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava i rasizam i drugi oblici diskriminacije) na utakmici protiv Širokog Brijega.

Sarajevo je nakon utakmice protiv Sloge iz Doboja kažnjeno sa 4000 KM zbog prekršaja iz člana 59. Stav 1. Tačka a) i člana 79., Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava i neizvršavanje odluke nadležnog organa).

Od kažnjenih, najbolje je prošao Široki Brijeg koji je kažnjen sa 2000 KM zbog prekršaja iz člana 59. Stav 1. tačka a) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava), na utakmici protiv Posušja.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!