Zijad Švrakić: Bez obzira na situaciju, trebamo svi biti zajedno i mislim da je bojkot nepotreban

Udruženje navijača FK Sarajevo “Bordo-bijeli veterani i prijatelji”, kojeg čine bivši igrači kluba s Koševa, nedavno je objavilo saopćenje za javnost, a tim povodom portal Klix.ba kontaktirao je nekoliko članova udruženja.

Prije dva dana iz ovog udruženja pozvali su navijače da ne podrže stav Hordi zla o bojkotu domaćih utakmica FK Sarajevo u drugoj polusezoni, a njihovo pismo privuklo je mnogo pažnje.

Pismo je stiglo kao odgovor na najavljeni bojkot Hordi zla, pošto je organizovana skupina najvatrenijih navijača FK Sarajevo organizovala sastanak i dogovorila bojkot zbog neslaganja s radom određenih uposlenika kluba (direktorica Ajla Alimanović, Emir Hadžić i trener Mirza Varešanović).

U pismu udruženja “Bordo-bijeli veterani i prijatelji” pozvali su sve iskrene navijače i simpatizere Bordo kluba da daju podršku ekipi.

Pozivamo sve iskrene navijače i simpatizere Bordo kluba da daju podršku i obezbijede potreban mir, razvoj i napredak ove ekipe, kako bi ekipa mogla dosegnuti svoj puni potencijal. Unošenje nemira ne pomaže nikome osim onima koji žele destabilizaciju i destrukciju Kluba, naveli su veterani kluba u zvaničnom pismu.

O čemu se zapravo radi, da li su svi upoznati sa pismom i sadržajem pisma te da li su bili konsultovani, neke legende kluba su govorile za Klix.ba.

Ono što se može reći iz razgovora s ljudima koje je Klix.ba kontaktirao, jeste da nisu baš svi upoznati sa sadržajem pisma. Bilo je i onih koji nisu mogli i željeli prokomentarisati ovu odluku.

Tako je Husref Musemić, iz opravdanih razloga jer je trener Igmana, poručio da klubu želi sve najbolje i da se nada da će stvari biti u redu.

Istovremeno, Predrag Pašić poručuje da nije bio upoznat sa sadržajem pisma, dok Mehmed Janjoš nije imao vremena za bilo kakav komentar.

Nisam bio tu na sastanku kad se donosio bilo kakav zaključak, tako da ne mogu ni komentarisati, rekao je Pašić za Klix.ba.

Jedan od rijetkih koji su prokomentarisali ovu temu bio je Zijad Švrakić. Bivši igrač i trener Sarajeva poručio je kako ne vjeruje da iza bojkota stoje Horde zla jer su to navijači koji vole klub i bodre ga uvijek.

Naravno da sam upoznat s pismom, o tome smo već govorili ranije. Mislim da je bojkot nepotreban, jer i od prošlih vremena i ljudi koji su bili u klubu, uvijek je bilo bojkota. I kada je dobro, i kada nije bilo dobro. Mislim da je vrijeme da svi stanemo zajedno. Ja ne vjerujem da to dolazi čak i od Hordi zla, jer znam te momke i znam da pjevaju i navijaju samo za Sarajevo. Bez obzira na situaciju, i kada je dobro, i kada nije, trebamo svi biti zajedno i ne dozvoliti da situacija bude kao što nam je u državi, rekao je Švrakić za Klix.ba.

Ipak, svima koje je portal Klix.ba kontaktirao je u cilju da stvari krenu boljim putem i u cilju progresa FK Sarajevo.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!