(ZVANIČNO) Borac doveo još jednog Kolumbijca

Sebastijan Herrera, kolumbijski defanzivac, novi je fudbaler banjalučkog Borca, danas je i zvanično potvrđeno.

Rođen je 23. januara 1995. godine, a seniorsku karijeru započeo je u Deportivo Perreiri. 

Fudbalski put odveo ga je u Sjevernu Makedoniju. Za pet godina koliko je nosio dres Rabotničkog stekao je status jednog od najboljih igrača tamošnjeg prvenstva, a dobio je i državljanstvo Sjeverne Makedonije.

Nakon odlaska iz Rabotničkog usljedila je epizoda u redovima MTK-a iz Budimpešte, potom povratak u makedonski fudbal, ali u dresu Bregalnice, te odlazak u kiparsku Dox iz koje stiže u Banjaluku.

“Dolazak u Borac i Banjaluku je veliki izazov za mene. Imao sam nekoliko razgovora sa čelnim ljudima kluba i svidjela mi se ideja kojom se rukovode. Znam da Borac svake sezone ima najviše ambicije i srećan sam što sam dio ove fudbalske priče. Upoznat sam i sa tim da je Hose Kortez stigao u Borac, i nadam se da će kolumbijska veza biti talična za klub u narednoj sezoni.”, rekao je Erera koji igra na poziciji lijevog beka, a već se priključio Borcu na Zlatiboru.

Za klupsko rukovdostvo nema predaha. Milan Tegeltija kaže da je zadovoljan dolaskom Herrere, a ističe da se nastavljaju pregovori sa još nekoliko igrača.

“Sebastijan je bio veoma korektan tokom pregovora i vjerujem da će se brzo uklopiti u našu ekipu. Mi nastavljamo da radimo. U toku su pregovori sa još nekoliko igrača. Želimo da pojačamo, to nije tajna, napadačku liniju, i nadam se da ćemo uskoro uspjeti u tome.” kaže Tegeltija.

Osvrnuo se Milan Tegeltija i na rezultate tokom pripremnog perioda.

“Upisali smo dva poraza, ali mene više od toga zanima kako ekipa radi na treningu. Ono što mogu da vidim, a od prvog dana sam na Zlatiboru, ulijeva mi optimizam. Treba nam vremena da se sve posloži, ali iz dana u dan ekipa izgleda sve bolje. Stručni štab radi odličan posao, fudbaleri su posvećeni, i to su stvari koje me raduju. Ne sumnjam da će kada to bude trebalo biti oni pravi i da će ekipa igrati onako kako svi priželjlkujemo i čemu težimo.”, rekao je Tegeltija.


sport1.oslobodjenje.ba