(ZVANIČNO) Velež doveo iskusnog golmana

U prisustvu predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež, gospodina Senada Kevelja, danas je u Press Room-u stadiona “Rođeni” potpisan ugovor koji će ovog bivšeg golmana splitskog Hajduka, Cluja i litvanskog Žalgirisa vezati za Rođene do ljeta 2025. godine.

FK Velež danas je i ozvaničio dolazak Tomislava Duke u svoje redove.

Tomislav Duka rođen je 07. septembra 1992. godine u Splitu. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama isprva splitskog Hajduka, da bi svoj razvoj nastavio u RNK Split, gdje je i upisao svoj debi u Prvoj HNL.

Zapaženi nastupi među stativama na “Parku mladeži” donose mu transfer u rumunski CFR Cluj sa kojim osvaja šampionsku titulu te zemlje, da bi se već naredne sezone vratio u Hrvatsku, u redove splitskih “Bilih”.

Golmanska karijera nešto kasnije odvela ga je u NK Istra 1961, te litvanski Žalgiris za koji je u dvije sezone upisao 49 nastupa u kojima je 25 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom. U dvije sezone provedene u Žalgirisu okrunio se dvjema titulama nacionalnog šampionata, te osvojenim peharom Kupa i Superkupa Litvanije.

 


sport1.oslobodjenje.ba