back to top

Kako rešiti problem zamene za Thomasa Muellera

Napadač Minhenskog Bayerna, Thomas Mueller je ključni igrač Bavarac već više od jedne decenije. Ono što on ima je jedinstveni set umeća i raznovrsnosti što ga čini nezamenljivim igračem ovog tima.

Ipak sa godinama, njegove partije su postale sve bleđe, pa se postavlja pitanje među navijačima Bayerna: „Kako pronaći pravu zamenu za njega?“ Pronaći nekoga ko može da zameni njega nije lako, ali sa pravim pristupom i malo kreativnosti definitivno je moguće.

U ovom članku, ćemo istražiti koje strategije se mogu koristiti za rešavanje slagalice zvane kako zameniti legendarnog Thomasa Muellera.

1.   Zameniti ga sa igračem iz ekipe

 Jamal Musiala

Ovaj mladi fudbaler nije projektovan da zameni samo Muellera, nego i najvećeg u svetu fudbala danas, popularnog GOAT, Leo Messija.

Sa samo 20 godina, Jamal igra u fantastičnoj formi ove sezone. Postigao je 9 pogodaka i imao 6 asistencija u  prvih 14 utakmica Bayerna ove sezone, te je bio prvi strelac i asistent ekipe. Tada je otišao na Svetsko prvenstvo, gde je bio jedan od najboljih mladih igrača.

Poslednjih godina je nekoliko igrača bilo markirano kao naslednici popularnog Argentinca, ali Musiala se čini da je jedini spreman da bude pravi naslednik. Njegova neverovatna kontrola lopte, neodoljivo podseća na Messija i njegovu levu nogu.

Iako je ovaj mladi igrač dešnjak, može da koristi i levu nogu, a ima i snažan udarac. Preferira da igra odmah iza napadača, baš kao Mueller, ali može da igra i kao napadač i po krilu.

 Leroy Sane

Bayern ima nekoliko talentovanih igrača koji mogu da igraju iza napadača baš kao Mueller. Leroy Sane je jedan od njih. Brzonogi krilni igrač koji može da igra i po sredini.

Ipak, oslanjati se na njega kao na potencijalnog naslednika je pomalo kao da igrate igre na sreću, možda možete da dobijete, ali veće su šanse da ćete promašiti. Trener Bayerna je nekoliko puta izbacivao ovog igrača iz postave zbog nestabilnog ponašanja, te se ne čini da bi mogao da bude nosilac ekipe.

Sada kada smo to rekli, možemo napomenuti da je ove sezone postigao dva gola i imao dve asistencije, ali i pružio nekoliko kriminalnih partija, posebno protiv slabijih protivnika.

Kada bi mogao da sredi svoje ponašanje na terenu i vanj njega, Sane bi možda i mogao da postane igrač koji treba Bayernu.

2.   Dočaketi nekoga iz juniorskog tima

Arijon Ibrahimovic

Ne, ovaj momak nije u srodstvu sa Zlatanom, ali mladi Ibrahimović ali ovaj mladić postiže golove kao da mu je poznati Šveđanin rod rođeni.

Arijon je odigrao fantastično za juniorski tim gde je postigao 11 golova na 18 utakmica i zaslužio skidanje za prvu ekipu nakon što je postao jedan od najboljih mladih igrača u Nemačkoj.

Da li može da zameni Muellera? Pa, Ibrahimović je impresionirao svoje trenere u Minhenu. Pre svega zbog odličnih tehničkih karakteristika, kao i inteligencije koju pokazuje na terenu. Ako bude dobijao dovoljno minuta sa prvom ekipom, Bayern bi mogao da izvuče keca iz rukava sa ovim igračem.

 Paul Wanner

Iako ima samo 17 godina Wanner je pokazao neke karakteristike koje su specifične za Muellera dok je igrao za Bayer U19 ekipu. Možda je i zato postao najmlađi igrač koji je ikada debitovao za prvi tim u Januaru 2022 godine sa samo 16 godina i 15 dana.

Wanner igra kao ofanzivni vezni posebno po centralnom delu terena, a odlikuju ga precizni pasevi koji kidaju protivničke odbrane na pola. Svojom pojavom i generalno načinom igre ovaj mladi fudbaler neodoljivo podseća na nekadašnjeg igrača Bayer Leverkuzena Kai Havertza.

Mada možda bi mogao da igra i kao Mueller ako bi bilo potrebno.

3.   Potpisati novog napadača

Novi igrači su veliki deo razvoja bilo koje ekipe a Bayern je uvek imao posebnu taktiku, posebno tokom letnjeg prelaznog roka.

Ipak, ovog leta uprava je više vremena provela negirajući govorkanja o potencijalnim transferima, kao što je to bio slučaj sa Dušanom Vlahovićem i Harry Kane. Što se tiče ovog drugog klub je otvoreno rekao da nemaju para za njega.

Ako je to istina onda se može desiti da se dovede jeftino rešenje da bude rezerva Muelleru, ali navijači Bayerna vrlo dobro znaju da se sa njihovim klubom nikada ne zna.

PREPORUKA