Darko Mitrović: Ekipa Tomislava ima jednu bitnu karakteristiku, a to jeste da…

U konferencijskoj sali stadiona Tušanj jučer je održana redovna konferencija za medije FK Sloboda Tuzla povodom utakmice 12. kola Prve lige Federacije BiH protiv ekipe HNK Tomislav.

Predstavnicima medija obratio se pomoćni trener FK Sloboda Tuzla, Darko Mitrović, koji je poručio da je stručni štab analizirao protivnika i da su spremni za duel protiv Tomislava.

Pred nama je utakmica 12. kola u kojem nam dolazi jedna mlada i kvalitetna ekipa koja ima kontinuitet u radu kako u igračkom kadru tako i stručnom štabu. To je ekipa koja igra ofanzivan fudbal i sve njihove utakmice su utakmice u kojoj se igra na gol više. Ekipa Tomislava ima jednu bitnu karakteristiku, a to jeste da su trenutno jedina ekipa koja još nije poražena na gostujućem terenu i sigurno je da nas čeka jedna kvalitetna, ali i neizvjesna utakmica, izjavio je Mitrović.

Fudbaleri Slobode prošli su proces mini priprema za nadolazeću utakmicu, a pomoćni trener očekuje da će momci rad sa treninga prenijeti na utakmicu.

Mi smo se za ovu utakmicu spremali tako da smo uradili kvalitetan skauting i analizu protivnika. Pokušat ćemo od samog početka utakmice nametnuti naš stil igre i da sve one stvari koje smo radili na treningu, momci prenesu na teren i na samu utakmicu tako da budemo mnogo konkretniji u trećoj trećini terena, da iskoristimo određene slabosti protivnika i da ostvarimo osnovni cilj, a to je da osvojimo tri boda, zaključio je Mitrović.

Novinarima se obratio i mladi fudbaler Slobode, Alen Kurtalić, koji je poručio da su momci u potpunosti fokusirani na sutrašnju utakmicu i da ekipa ima jasan cilj.

– Što se tiče sutrašnje utakmice, mi znamo da nam dolazi jedna kvalitetna ekipa HNK Tomislava. Ulazimo u ovu utakmicu nakon nesretnog poraza u Zenici, ali vjerujem da to nije ostavilo traga na ekipu. Mi sutra igramo na domaćem terenu, pred našom publikom koja ove sezone upriliči pravi premijerligaški ambijent što pozitivno utiče na našu igru. Momci su spremni, fokusirani i mi imamo jasan cilj, a to je da ostvarimo tri boda, poručio je Alen Kurtalić.


sport1.oslobodjenje.ba