back to top

Dean Klafurić: Bez ikakvih problema sam sa navijačima, fokusiran sam na fudbal.

Intervju za ‘Cityportal‘ dao je Dean Klafurić, trener Veleža, u kojem je govorio o različitim temama.

Klafurić je preuzeo Rođene u augustu prošle godine i postigao odlične rezultate, završivši na trećem mjestu u WWin ligi BiH.

Klub iz Mostara je izborio ulazak u Evropu, što je potvrdilo ozbiljnost Klafurića kao trenera.

Osjećam se sjajno u ovom gradu. Ljepota grada, priroda i ljubazni ljudi čine da se osjećam kao kod kuće. Obožavam atmosferu i hranu ovdje. A uspjeh na terenu čini sve još ljepšim. Bez uspjeha, situacija bi bila drugačija, ali ovako je fantastično, rekao je Klafurić.

Ne nailazim na probleme sa navijačima. Svestrano rivalstvo je normalno, ali se ja fokusiram isključivo na fudbal i profesionalnost. Ovdje sam da radim svoj posao, dodao je Klafurić.

Velež je ne samo postigao dobre rezultate u nedavno završenoj sezoni, već je pokazao i prepoznatljivu igru, prema riječima Klafurića.

Klub ima bogatu fudbalsku tradiciju, koja se poklapa sa mojim fudbalskim stilom. Generacije kao što su Baka Slišković, Džemal Hadžiabdić i mnogi drugi su ostavile trag koji ja slijedim. Zato je uspjeh kluba iznad očekivanja, istakao je Klafurić.

Klafurić je visoko cijenjen u Mostaru, kako među navijačima tako i u klubskom okruženju.

Klub se razvija ne samo kroz rezultate, već i infrastrukturno. Atmosfera na stadionu je uvijek fantastična. U izgradnji je nova tribina koja će učiniti stadion jednim od najljepših u državi. Uprava se trudi da klub bude spreman za evropske utakmice, sa novim terenom i modernim svlačionicama, dodao je Klafurić.

Sezona puna izazova očekuje Velež u prvenstvu i evropskim takmičenjima, počevši od prvog kola Konferencijske lige.

U fudbalu je važno zadržati smirenost u teškim trenucima. Kada se približimo maksimumu, važno je ostati fokusiran i realan. Klubovi pokazuju ozbiljnost tek tada, kada se suoče sa izazovima. Mi smo u toj situaciji i stoga su očekivanja velika, zaključio je Klafurić.

Cijeli intervju sa Klafurićem možete pročitati na ovom linku.

Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Fudbalski.com )