Novi selektor u petak potpisuje ugovor i objavljuje spisak?

Savo Milošević proslavljeni fudbaler porijeklom iz Bijeljine, i Vico Zeljković, predsjednik N/FS BiH, sastali su se jučer i razgovarali oko preuzimanja selektorske pozicije Zmajeva.

Kao što smo i najavili, bili su to završni razgovori, a prema još uvijek nezvaničnim informacijama, svi detalji su dogovoreni i saradnja bi trebala biti ozvaničena u petak. 

Da bi se to desilo svoju konačnu riječ mora dati i Izvršni odbor N/FS BiH, ali znamo već od ranije da se sve odluke donose jednoglasno, pa to i ne bi trebala biti prepreka angažmanu novog selektora.

Na predstavljanju selektora bi trebao biti i objavljen spisak kandidata za predstojeće akcije. Prema nekim informacijama igračima su upućeni pozivi, ali nije još jasno ko i u kojem svojstvu je sastavio spisak i poslao pozive.

Milošević bi svoj debi trebao imati protiv Lihtenštajna na gostovanju, 13. oktobra, dok je debi pred domaćom publikom 16. oktobra u utakmici protiv Portugala.

BiH se nakon šest odigranih kola nalazi na četvrtom mjestu na tabeli sa šest osvojenih bodova.

Teoretski šanse za plasman na Euro kroz kvalifikacije nisu izgubljene, ali je realnost da teško možemo do mjesta koje nas vodi na veliko takmičenje.

Ono što nam preostaje je da se usmjerimo na baraž izboren kroz Ligu nacija i nadati se da i fudbalskom savezu razmišljaju na taj način i da nećemo te da nećemo ubrzo morati u potragu za novim selektorom.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!