Provjereni golman se poslije sedam i po godina vraća u Premijer ligu BiH?

Odlazak Milana Mijatovića iz Borca zadao je velike brige čelnicima jesenjeg šampiona Premijer lige BiH, koji su počeli užurbano da tragaju za pouzdanim čuvarem mreže.

Iako je u igri nekoliko kandidata, kako nezvanično saznaje Glas Srpske, veoma blizu dolaska na Gradski stadion je dvadesetsedmogodišnji Goran Karačić, koji je trenutno bez kluba.

Posljednji angažman je imao u Turskoj gdje je branio za Adana Demirspor. Njega je iz Turske “otjeralo” bizarno pravilo. Po pravilima Superlige ove zemlje trojica golmana mogu biti registrovana na listi od 30 fudbalera za sezonu. Dvojica moraju biti Turci i tu je nastao problem. Klub je potpisao ugovor sa reprezentativcem Azerbejdžana Shahrudinom Mahamadalijevim iz Qarabaga, a tu su dvojica turskih golmana Ertac Ozbir i Vedat Karakus.

Karačića ljubitelji fudbala pamte po nastupima za Zrinjski za koji je igrao od 2014. do 2016 godine, a jedno vrijeme bio je i u Njemačkoj. Bio je na rezervnom spisku sada već bivšeg selektora BiH Mehe Kodre, a skupio je i pet nastupa za U-21 reprezentaciju.


sport1.oslobodjenje.ba