back to top

Rožman: Bitna pobjeda, probat ćemo do kraja igrati na maksimalnoj razini

Sarajevo je večeras savladalo Velež rezultatom 3:0 u utakmici 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Nakon meča, na press-konferenciji svoj komentar je dao trener bordo tima Simon Rožman.

“Čestitke igračima, jako bitna pobjeda za nas. Dosta teška sedmica. Hvala svim navijačima. Žao mi je što nismo mogli na kraju slaviti pobjedu sa njima. Ne znam šta se desilo, ali baš mi je žao. Cijelu sezonu su bili uz nas. Jako dobro smo počeli. Dosta sreće, dosta svega. Jedanaesterac nas je na kraju nagradio. Bitna pobjeda. Probat ćemo igrati do kraja na maksimalnoj razini”, započeo je.

Do kraja ove sezone ostala su četiri kola.

“Dužni smo zbog sebe i kluba biti još jači. Danas je bilo dosta dobrih stvari, ali i puno sitnica koje nisu na razini. Imamo priliku u ove četiri utakmice podići još razinu igre i napraviti dobar rezultat. Nema popuštanja, idemo full do kraja na svakom treningu. Rezultat 3:0, čestitam igračima”, prokomentarisao je slovenski strateg.

U kadru nije bilo Muhameda Buljubašića.

“Buljubašić se povrijedio u Mostaru, ali hvala Bogu samo je istegnuće. Mislim da bi se mogao vratiti već u utorak ili srijedu”, govori Rožman.

“Svaku utakmicu do kraja moramo igrati full. To je prilika da se pokažemo da imamo kvalitet. Mislim da će svaka utakmica biti na full do kraja. Mislim da je to dobro za samu ligu. Sljedeće gostovanje za nas je jako teško. Moramo se pripremiti”, naveo je trener ekipe sa Koševa.


sport1.oslobodjenje.ba